Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

''ΟΙ ΗΠΑ ΠΑΓΙΔΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ ΣΕ ΡΩΣΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ''...


\
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επέρριψε σήμερα την ευθύνη στις Ηνωμένες Πολιτείες για το γεγονός ότι ο καταζητούμενος Αμερικανός πρώην σύμβουλος των υπηρεσιών πληροφοριών Έντουαρντ Σνόουντεν παραμένει στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας, λέγοντας ότι η Ουάσινγκτον τον «παγίδευσε» στο ρωσικό έδαφος...



«Μας έκαναν ένα ωραίο χριστουγεννιάτικο δώρο», είπε ειρωνικά ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο Πούτιν υποστήριξε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέκλεισε όλες τις επιλογές που είχε ο Σνόουντεν όσον αφορά στην επιλογή του προορισμού του.
Ο Σνόουντεν σχεδίαζε να κάνει μόνο μία στάση στην Μόσχα, επεσήμανε και πρόσθεσε πως οι ίδιοι οι Αμερικανοί εκφόβισαν όλες τις άλλες χώρες. «Ουδείς θέλει να τον δεχθεί πλέον», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος ο Σνόουντεν θα ήθελε να φύγει από τη Ρωσία με την πρώτη ευκαιρία, προσθέτοντας: «ελπίζω να το κάνει».
 «Του είχαμε πει “έχουμε σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν θέλουμε να προκαλέσετε ζημία στις σχέσεις αυτές”. Είχε πει όχι. Είχε πει ‘”θέλω να συνεχίσω την δραστηριότητά μου, θέλω να συνεχίσω να μάχομαι για τα ανθρώπινα δικαιώματα”. Του είχαμε απαντήσει “αυτό θα γίνει χωρίς εμάς, έχουμε άλλες μάχες να δώσουμε”», εξήγησε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Ήρθε απρόσκλητος στο έδαφός μας, δεν τον είχαμε καλέσει. Δεν ήμασταν ο τελικός του προορισμός. Ήρθε καθ' οδόν προς άλλα κράτη αλλά οι Αμερικανοί εταίροι μας στην πραγματικότητα απέκλεισαν την συνέχεια της φυγής του.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com