Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΣΕ ΔΙΠΛΟ «ΤΑΜΠΛΟ» ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!!! Αντιπολίτευση α λα κάρτ από την Ιπποκράτους ...



Τιτίκα Ανουσάκη.


Κυβερνούν αλά κάρτ, κάνουν αντιπολίτευση αλά καρτ. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας εμπεριστατωμένος τίτλος για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες μέρες με αποκορύφωση τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου. 
Στην Ιπποκράτους φαίνεται να έχουν χάσει τον μπούσουλα προσπαθώντας  από τη μια να εδραιώσουν την παρουσία τους στην κυβέρνηση αλλά και από την άλλη να διατηρήσουν την κομματική τους ταυτότητα και να μην μεταλλαχθούν σε κεντροδεξιό κόμμα όπως πολλοί τους κατηγορούν. 
Το ΠΑΣΟΚ που έβαλε την Ελλάδα στην περιπέτεια της τρόικας και των μνημονίων πριν από τρία χρόνια, που προσπάθησε διακαώς να πείσει στην συνέχεια ότι όλα γίνονται προς το συμφέρον του ελληνικού λαού και που ψηφίζει το ένα μετά το άλλο τα μέτρα ταφόπλακα της ελληνικής κοινωνίας, επιχειρεί με επιλεκτική αντιπολιτευτική μέθοδο να διατηρήσει ένα πιο φιλολαϊκό προφίλ. 
Η αντιπολίτευση αλά καρτ από το κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση και μάλιστα συμμετέχει και ενεργά σε αυτήν μετά την πρόσφατη κυβερνητική κρίση και τον ανασχηματισμό φαίνεται να εξυπηρετεί πολλαπλούς σκοπούς. 
Πέρα από την εντύπωση που επιχειρείται να καλλιεργηθεί από το ΠΑΣΟΚ προς την κοινωνία, μπαίνουν στο στόχαστρο συγκεκριμένα πρόσωπα και υπουργεία που ενοχλούν την Ιπποκράτους όπως το υπουργείο Παιδείας - με το πρόσχημα του κενού ενημέρωσης προς τα στελέχη του κόμματος- και του Ανάπτυξης που φαίνεται πως ενοχλεί ακόμα η διατήρησή του από τη Συγγρού. 
Η τακτική αυτή άλλωστε είναι προσφιλής και προς την ηγεσία του κόμματος που έτσι θεωρεί ότι μπορεί να πετυχαίνει περισσότερα στο αλισβερίσι εξουσίας με τη Νέα Δημοκρατία
Ωστόσο τόσο σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας όσο και σε επίπεδο στελεχών το ΠΑΣΟΚ είναι μια χύτρα με «καλοβιδωμένη» βαλβίδα. Η συμμετοχή στην κυβέρνηση είναι το τελευταίο χαρτί για τον κ. Βενιζέλο το τελεσίγραφο για τον οποίο λήγει καλώς εχόντων των πραγμάτων με τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές
Το πολιτικό του μέλλον θα κριθεί από το αποτέλεσμα της κάλπης. Σε περίπτωση που είναι στα επίπεδα των δημοσκοπήσεων τότε δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να αναχαιτίσει τις εξελίξεις. 
Ενδεικτικό του κλίματος είναι άλλωστε πως περισσότεροι από δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του Γιώργου Παπακωνσταντίνου κυρίως βασιζόμενοι στην αναφορά του πρώην υπουργού πως ο κ. Βενιζέλος που έβαλε την λίστα στο συρτάρι επιβραβεύτηκε  κι ορίστηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης...
 


newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com