Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Η ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΑΓΟΡΑ!!! Στα... αζήτητα 250.000 σπίτια - Θα μείνουν για πολλά χρόνια...



Περισσότερα από 250.000 σπίτια παραμένουν στα… αζήτητα και απ’ ότι φαίνεται θα είναι για πολλά ακόμη χρόνια μετά την κατάρρευση της κτηματαγοράς και της συνεχής επιβολής φόρων. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως θα χρειαστούν περισσότερα από 8 χρόνια για να επανέλθει η κτηματαγορά στα επίπεδα του 2005.


Αιτίες κατάρρευσης είναι οι απανωτοί φόροι και τα «χαράτσια», με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες ακινήτων να χρειάζονται από 2 έως 6 ενοίκια για αποπληρωμή των φόρων. Σύμφωνα με το «Έθνος» τα συμπεράσματα αυτά προέρχονται από έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που καταγράφει τις προσδοκίες των ειδικών της αγοράς για το δεύτερο εξάμηνο του 2013.
Ενδεικτικό των δυσοίωνων προβλέψεων είναι το γεγονός ότι εννέα στους δέκα ειδικούς του κλάδου πιστεύουν ότι η κρίση θα διαρκέσει από ένα έως τρία χρόνια. Επίσης το 93,1% εκτιμά ότι η χαμηλή ζήτηση θα επηρεάσει την πορεία των τιμών των ακινήτων και οι 8 στους 10 αναμένουν την περαιτέρω πτώση τους. Η εξοντωτική φορολόγηση των ακινήτων ήταν μέρος της έρευνας.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν φτάσει στο σημείο να βάζουν αγγελία, με την οποία ζητούν από τους ενοικιαστές να πληρώνουν στα χαράτσια αντί ενοικίου.
defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com