Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟ...Οι αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο στη ζωή μας !!!



-Αδειάζει ακόμα περισσότερο η τσέπη των πολιτών -Έρχεται φορολογικό σοκ -

 Άγνωστο τι θα γίνει με τις αποδείξεις.
Αργά χθες το βράδυ ψηφίστηκε μέσα κλίμα έντασης και με ελάχιστες διαφοροποιήσεις το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο ήταν προαπαιτούμενο για τη λήψη της τελευταίας δόσης.
Οι αντιδράσεις από τους εργαζόμενους ήταν μεγάλες, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως στην Πλατεία Συντάγματος παρέμενε πολύς κόσμος μέχρι και τη διαδικασία της ψηφοφορίας.
Οι διατάξεις που ψηφίστηκαν όμως, αλλάζουν αρκετά πράγματα επιβαρύνοντας στην καθημερινότητα των πολιτών με κορυφαίο ζήτημα την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.
Πιο συγκεκριμένα, τα μέτρα που ψηφίστηκαν θα αδειάσουν ακόμα περισσότερο την τσέπη των πολιτών, με μόνους διασωθέντες τους τρίτεκνους και τους προστάτες μονογονεϊκών οικογενειών.
Η κινητικότητα που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται το επόμενο διάστημα θα οδηγήσει στην αλλαγή τόπου εργασίας χιλιάδων Ελλήνων, ενώ θα έχει συνέπειες και στο εισόδημα τους. Δημοτικοί Αστυνομικοί, Σχολικοί φύλακες, και καθηγητές των ΕΠΑΛ θα λαμβάνουν πλέον το 75% των σημερινών τους απολαβών μέχρι να τοποθετηθούν σε νέα υπηρεσία.
Έρχεται φορολογικό σοκ - Άγνωστο τι θα γίνει με τις αποδείξεις
Μπορεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% να άνοιξε έστω και συμβολικά μία χαραμάδα ελπίδας για καλύτερες μέρες, ωστόσο το κόστος από αυτή τη διάταξη θα το πληρώσουμε ακριβά. Σήμερα με όσα ψηφίστηκαν, επιστρέφει αναδρομικά ο φόρος πολυτελείας ενώ εισάγεται μόνιμη φορολόγηση σε αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, πισίνες αλλά και αεροσκάφη. Χαρακτηριστικά, για αυτοκίνητα 5ετίας 2.000 κυβικών ο φόρος θα είναι 440 ευρώ, για 2.500 κυβικά θα είναι 665 ευρώ και για 3.800 κυβικά θα είναι 2.740 ευρώ.
Αλλαγές όμως θα υπάρξουν και στο κομμάτι της συλλογής αποδείξεων. Σύμφωνα με διάταξη του Υπουργείου Οικονομικών, παρατείνεται και μετά την 1η Ιανουαρίου 2014 η συλλογή αποδείξεων. Παρ' όλα αυτά, το Σεπτέμβριο θα προκύψει νέο θεσμικό πλαίσιο που θα προσφέρει οικονομικά κίνητρα στους πολίτες που συλλέγουν αποδείξεις και για το οποίο δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές λεπτομέρειες.
Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο θωρακίζει ακόμα περισσότερο τον εισπρακτικό μηχανισμό με στόχο την ταχύτερη συλλογή χρεών και διατάξεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:
Μία εφάπαξ καταβολή του φόρου, αντί έξι μηνιαίες δόσεις, για τις περιπτώσεις μη προσφυγής ή εμπρόθεσμης προσφυγής για φόρο που έχει βεβαιωθεί από έλεγχο. Καταβολή 50% του φόρου που έχει βεβαιωθεί αν η προσφυγή κατατεθεί εμπρόθεσμα, ενώ αν υπάρχει δικαστικός συμβιβασμός για τη φορολογική διαφορά μεταξύ του δημοσίου και του φορολογούμενου, τα πρόστιμα θα περιορίζονται στο ένα τρίτο υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβάλλεται το 20% του οφειλόμενου ποσού.


newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com