Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Μπορεί το bitcoin να απειλήσει τον χρυσό;



Καθώς η αμερικανική οικονομία γίνεται όλο και πιο δυνατή, ο χρυσός θα χάνει την αξία του σαν ασφαλές καταφύγιο και αυτό μπορεί κατά κάποιο λόγο να δικαιολογηθεί από την μεγάλη πτώση της τιμής του χρυσού, της τάξης του 1.05% σε διάστημα τριών μηνών.

O χρυσός που αποτελεί μακροχρόνια επένδυση αντιμετωπίζει μεσοπρόθεσμα, σύμφωνα με το Marketwatch, μια μεγάλη απειλή. Κι αυτή δεν είναι άλλη από το ψηφιακό νόμισμα bitcoin που έχει προοπτικές να ανέβει, κλέβοντας λίγη από τη δόξα του χρυσού.
Η τιμή του χρυσού ήταν κάτι σαν roller-coaster τα τελευταία τρία χρόνια. Το 2001 έκλεισε στα 2.000 δολάρια η ουγγιά και από τότε έχει πέσει στα 1.200 - 1.300 δολάρια η ουγγιά.
Με την πορεία και της ευρωζώνης να ανακάμπτει οι κεντρικές τράπεζες δείχνουν έτοιμες να σταματήσουν να τυπώνουν χρήμα. Το δολαριο γίνεται όλο και πιο ισχυρό και η παγκόσμια οικονομία επιστρέφει σε κανονικά επίπεδα. Έτσι οι επενδυτές δεν έχουν την ανάγκη να στραφούν στον χρυσό και αυτό ρίχνει την τιμή του.
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι το bitcoin έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει μια σοβαρή επένδυση, αφού το ψηφιακό νόμισμα έχει τόση αξιοποιστία όσο μια... μετοχή της Ζιμπάμπουε αλλά κάνει μικρή και σταθερή πρόοδο στον οικονομικό κόσμο. Μάλιστα έχει γίνει και πρόταση να διαπραγματεύεται η τιμή του στο χρηματιστήριο.
Την ώρα που το ίντερνετ μπαίνει όλο και περισσότερο στη ζωή μας και οι διαδικτυακές συναλλαγές αυξάνουν οι αναλυτές αρχίζουν να να βλέπουν "μέλλον" στο ψηφιακό νόμισμα. "Όπως δεν ακούμε πια δίσκους, δεν διαβάζουμε βιβλία, δεν στέλνουμε γράμματα, γιατί να χρησιμοποιούμε χρήμα που τυπώνουν οι κεντρικές τράπεζες", λένε αναλυτές.
[Πηγή newmoney.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com