Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Από το «ευχαριστώ» του Σημίτη στο «ντάνκε» του Χατζηδάκη προς τον Σόιμπλε...





Η «Νέα Ελλάδα» αλλάζει και… ταπεινώνεται. Από το «ευχαριστώ» του πρώην πρωθυπουργούΚώστα Σημίτη προς τους Αμερικάνους, το 1996, η χώρα πέρασε στο «danke » του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη προς το Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε ο οποίος, παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων που είχε επιβάλει για σήμερα η κυβέρνηση, πριν πραγματοποιήσει το τελευταίο του ραντεβού, και στη συνέχεια αποχωρήσει, όπως και έγινε, για τη χώρα του- είδε απέναντι του δεκάδες διαδηλωτές οι οποίοι τον χαιρέτησαν, ειρωνικά, φωνάζοντας «Χάιλ Χίτλερ».
Το «ευχαριστώ» («danke» ή «ντάνκε», όπως προφέρεται, στα γερμανικά) καυτηρίασε η ηγεσία του νέου αντιμνημονιακού, κεντροδεξιού κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ». «Μετά το “ευχαριστώ” του Κώστα Σημίτη προς τους Αμερικάνους (την 1η Φεβρουαρίου του 1996, με αφορμή τα Ιμια) έρχεται σήμερα να συμπληρωθεί το θλιβερό τοπίο των “προσκυνημένων” σε αυτό το τόπο από το “ευχαριστώ” του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη προς την γερμανική κυβέρνηση» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος στο οποίο ηγείται ο πρώην νεοδημοκράτης βουλευτής Χρήστος Ζώης.
«Ό,τι και αν κάνουν, όσο και αν προσπαθούν έχουν πλέον ημερομηνία λήξης και είναι καταδικασμένοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως εντολοδόχοι και υποχείριοι του γερμανικού ηγεμονισμού και επεκτατισμού» καταλήγει η ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας όσους εκτιμούν ότι τα πιο δυνατά «χτυπήματα» για την επιλογή του να στηρίξει τυφλά την πολιτική του Βερολίνου, ο κ. Α. Σαμαράς θα τα δεχτεί από τα «δεξιά».

forapartida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com