Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

''ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ''...

Επικριτικό είναι το δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Der Standard, όσον αφορά στις πιέσεις που ασκούνται στην Ελλάδα για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. «Δεν χρειάζονται οικονομικές αναλύσεις για να διαπιστώσει κανείς ότι η απόλυση 25.000 υπαλλήλων σε μια χρονιά ύφεσης δεν θα φέρει ανάπτυξη, αλλά απλά θα κάνει...


μεγαλύτερες τις ουρές στο ταμείο ανεργίας».
«Το ΔΝΤ δεν είναι ο κύριος υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση αλλά κυρίως οι χώρες της Ευρωζώνης. Αλλά μέχρι σήμερα παίζει ηθελημένα το παιχνίδι τους», σημειώνει η εφημερίδα.
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλά για να περιορίσει τις δαπάνες, να αυξήσει τα έσοδα και να ελέγξει το δημόσιο έλλειμμα. Αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να μπει στο δρόμο της βελτίωσης και να καταστήσει βιώσιμο το χρέος», αναφέρει σε σχόλιό της η ελβετική Neue Zürcher Zeitung.
«Πολλοί τομείς παραγωγής και παροχής υπηρεσιών έχουν όμως υποστεί τέτοιες φθορές ώστε να μην είναι σε θέση να ανοίξουν νέους δρόμους στην απασχόληση. Χειρόφρενο βάζει κυρίως ο δημόσιος τομέας, ο οποίος με την ζημιογόνα γραφειοκρατία του παρεμποδίζει την ανάπτυξη. Πολλές φορές δόθηκε η υπόσχεση για συρρίκνωση του δημοσίου. Και αφού μέχρι σήμερα οι υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν η τρόικα βάζει τώρα το μαχαίρι στο λαιμό στην ελληνική κυβέρνηση», αναφέρει το δημοσίευμα.
«Η Ελλάδα πρέπει να περιορίσει τη δημόσια διοίκηση» είναι ο τίτλος σε ρεπορτάζ τηςFrankfurter Allgemeine Zeitung. «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως αυτό το μήνα θα πάει στην Ελλάδα. Επαίνεσε μάλιστα τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης στην Αθήνα. Το δημοσιονομικό πρόγραμμα εξυγίανσης είναι εντός ορίων, και οι προβλέψεις για ανάπτυξη δεν έχουν χειροτερεύσει. Παρόλα αυτά το ΙΟΒΕ υπολογίζει σε οικονομική ύφεση 4,8% και όχι 4,6%».
Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com