Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Προγράμματα ΟΑΕΔ για Πρόσληψη 224.637 Ανέργων από Επιχειρήσεις...



Ο ΟΑΕΔ παρουσιάζει προγράμματα απασχόλησης για επιχειρήσεις που αναμένεται να δημιουργήσουν 224.637 θέσεις εργασίας, οι οποίες μπορούν να καλυφθούν από ανέργους όλων των κοινωνικών ομάδων. Τα προγράμματα αυτά είναι:



1. Ειδικό διετές πρόγραµµα απασχόλησης µε επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για 25.000 άνεργους
Το πρόγραµµα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τοµέα µε προτεραιότητα στις µικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 άτοµα.

Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα δε θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν από την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.

Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).


2. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, ηλικίας έως 35 ετών
Δικαιούχοι του προγράµµατος είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τοµέα.

Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δε θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.

Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).


3. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (δήμοι και περιφέρειες) για την απασχόληση 5.000 ανέργων ηλικίας από 55 έως 64 ετών
Δικαιούχοι του προγράµµατος είναι οι επιχειρήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθµού (δήµων και περιφερειών), για απασχόληση πρώην εργαζοµένων ηλικίας 55-64 ετών και µακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-64 ετών.

Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρµόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).


4. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας»
Σκοπός του προγράμματος είναι η μετατροπή του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνουν οι άνεργοι σε «επίδομα απασχόλησης», δηλαδή σε επιχορήγηση των ιδιωτικών επιχειρήσεων για την απασχόληση των ανέργων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.


5. Πρόγραμμα επιχορήγησης για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας 5.000 ανέργων ηλικίας 16 έως 24 ετών νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, με τη δυνατότητα συνέχισης της επιχορήγησης για επιπλέον δώδεκα (12) μήνες, εφόσον η σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας μετατραπεί σε σύμβαση εργασίας
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.


6. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης       
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την απασχόληση 2.500 ανέργων που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης και δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για τη συνταξιοδότησή τους από φορέα κύριας ασφάλισης επειδή τους υπολείπονται μέχρι 1.500 ένσημα ή μέχρι πέντε (5) χρόνια για τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας τους για τη συνταξιοδότησή τους και ο τελευταίος ασφαλιστικός τους φορέας είναι το ΙΚΑ.


7. Ειδικό τριετές πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών, με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 2.300 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και πρόγραμμα επιχορήγησης 50 θέσεων εργονομικής διευθέτησης του χώρου εργασίας για Ατομα με Αναπηρίες (AμεΑ):

Α. Ειδικό τριετές πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών, με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 2.300 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο.
Το πρόγραµµα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισµούς, επαγγελµατικά σωµατεία και ενώσεις αυτών, σωµατεία, αστικές εταιρίες µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, κοινωνικούς συνεταιρισµούς (Ν. 2716/17.5.1999), κοινοπραξίες και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τοµέα, µε προτεραιότητα στις µικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 άτοµα κατά την ηµεροµηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο πρόγραµµα. Για να υπαχθεί µια επιχείρηση στο πρόγραµµα δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαµήνου πριν από την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραµµα, σε µείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύµβασης. Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρµόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (Γρ. Εργασίας ΕΚΟ ή ΚΠΑ2).


Β.  Πρόγραμμα επιχορήγησης 50 θέσεων εργονομικής διευθέτησης του χώρου εργασίας για Ατομα με Αναπηρίες (AμεΑ).
Οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο ειδικό τριετές πρόγραµµα ενίσχυσης εργοδοτών µε επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 2.300 ανέργων Ατόµων µε Αναπηρίες (AµεΑ), απεξαρτηµένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισµένων, νεαρών παραβατικών ατόµων ή νεαρών ατόµων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και  θα απασχολήσουν άτοµα της ανωτέρω οµάδας. Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρµόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (Γρ. Εργασίας ΕΚΟ ή ΚΠΑ2).


8. Πρόγραμμα Επιχορήγησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών - Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες και αποφυλακισμένων ηλικίας 18-64 ετών και πρόγραμμα επιχορήγησης 50 θέσεων εργονομικής διευθέτησης του χώρου εργασίας για Ατομα με Αναπηρίες (AμεΑ):

Α. Πρόγραμμα επιχορήγησης 800 νέων ελεύθερων επαγγελματιών  ανέργων - Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες και αποφυλακισμένων ατόμων.
Το πρόγραµµα απευθύνεται σε άνεργα άτοµα που ανήκουν στις ειδικές κοινωνικές οµάδες (ΑµεΑ, αποφυλακισµένα και απεξαρτηµένα άτοµα).  Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρµόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (Γρ. Εργασίας ΕΚΟ ή ΚΠΑ2).


Β. Πρόγραμμα επιχορήγησης 50 θέσεων εργονομικής διευθέτησης του χώρου εργασίας για Ατομα με Αναπηρίες (AμεΑ).
Οι νέοι ελεύθεροι επαγγελµατίες - Ατοµα µε ειδικές Ανάγκες - που θα ενταχθούν στο πρόγραµµα επιχορήγησης 800 νέων ελεύθερων επαγγελµατιών ανέργων Ατόµων µε ειδικές Ανάγκες, απεξαρτηµένων από εξαρτησιογόνες ουσίες και αποφυλακισµένων ατόµων. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρµόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (Γρ. Εργασίας ΕΚΟ ή ΚΠΑ2 ).


9. Πρόγραμμα επιχορήγησης ιδιωτικών επιχειρήσεων για απασχόληση σπουδαστών ΤΕΙ – ΣΕΛΕΤΕ:
Το πρόγραµµα αυτό είναι συνεχές και απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που προσλαµβάνουν σπουδαστές των ΤΕΙ - ΣΕΛΕΤΕ, για την πραγµατοποίηση της εξάµηνης πρακτικής τους άσκησης, απαραίτητης για την απόκτηση του πτυχίου τους.





Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site του ΟΑΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com