Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Βάσεις 2013: Πτώση στις περιζήτητες και υψηλόβαθμες σχολές...



«Ασανσέρ» οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ σε όλα τα επιστημονικά πεδία φέτος.

Αναμένεται να καταγραφεί πτώση των βάσεων σε γενικά επίπεδα καθώς σε αρκετά μαθήματα, η δυσκολία των θεμάτων οδήγησε σε χαμηλές επιδόσεις τους υποψηφίους.
Σχολές όπως οι Νομικές, Ιατρικές Πολυτεχνικές, Οικονομικές, Φυσικομαθηματικές κ.α. αναμένεται να "πρωταγωνιστήσουν" στη βουτιά καθώς καταγράφηκαν γενικευμένα άσχημες επιδόσεις σε 15 από τα 22 μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Η δυσκολία στα ζητήματα των εξετάσεων, επιβεβαιώνεται και από το μικρό ποσοστό αριστούχων, μόλις 4.651 έναντι των 6.810 που καταγράφηκαν την περσινή χρονιά, με τη μείωση να φτάνει ποσοστιαία το 31.7%.
Αναλύοντας κάποιος τα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μπορεί να συμπεράνει τα εξής:
1ο Επιστημονικό Πεδίο: Αναμένεται πτώση των βάσεων σε Νομικές,
Φιλολογικές και Ψυχολογίας (Αθήνα – Θεσσαλονίκη), με δεδομένο πως στα Αρχαία Ελληνικά, σημειώθηκε μεγάλο ποσοστό αποτυχίας.
2ο Επιστημονικό Πεδίο: Η εισαγωγή στις Φυσικομαθηματικές σχολές θα είναι ευκολότερη, μιας και τα μαθηματικά θα παίξουν κυρίαρχο ρόλο στην πτώση των βάσεων
3ο Επιστημονικό Πεδίο: Σε μία από τις λίγες χρονιές που θα συμβεί αυτό, τα μόρια εισαγωγής στις Ιατρικές Σχολές είναι κάτω από 19.000. Πτώση θα υπάρξει και στα τμήματα Φαρμακευτικής - Οδοντιατρικής
4ο Επιστημονικό Πεδίο: Οι Πολυτεχνικές Σχολές αναμένεται να καταγράψουν σημαντική μείωση στα μόρια που απαιτούνται για εισαγωγή.
5ο Επιστημονικό Πεδίο: Τα Οικονομικά τμήματα των Πανεπιστημίων θα καταγράψουν σημαντικές πτώσεις στον πήχη εισαγωγής, γεγονός που αντανακλάται και από το μόλις 18.69% που αρίστευσε στο μάθημα βαρύτητας του πεδίου (Αρχές Οικονομικής Θεωρίας).
Όπως είναι φυσικό πάντως, θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις ανάλογα το τμήμα, μιας και η οικονομική κρίση και η εντοπιότητα αποτελούν πλέον σημαντικά στοιχεία στη συμπλήρωση μηχανογραφικών των υποψηφίων.




newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com