Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Εντολή τρόικας: «Βρείτε τα, αλλιώς επιστρέφετε στο Grexit»



Game is over. Το παιχνίδι τελείωσε. Για δεύτερη φορά Βρυξέλλες και Νέα Υόρκη έστειλαν το μήνυμα αυτό στην ελληνική πολιτική ηγεσία (το πρώτο αντίστοιχο είχε δοθεί στον Γ. Παπανδρέου το 2010) με την κυνική τους προειδοποίηση ότι:

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Πρόωρες εντός του καλοκαιριού εκλογές στην Ελλάδα σημαίνουν μη αποστολή της δόσης του δανείου που έχει ήδη εγκριθεί, αλλά την τελευταία στιγμή δεν δόθηκε όπως έπρεπε από την Παρασκευή (λόγω... τεχνικών δυσκολιών), διακοπή κάθε νέας αποστολής δανείου, άμεση εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου χωρίς καθυστέρηση και παλινωδίες (απόλυση 2.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τέλος Ιουνίου και κατάσταση με 12.500 ονόματα δημοσίων υπαλλήλων για ανακατάταξη στο δημόσιο) και ουσιαστικά επιστροφή στην εποχή του Grexit (ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη) στις διεθνείς αγορές.
Ενόψει της εμμονής των τριών της συγκυβέρνησης σε αδιάλλακτες θέσεις σε ό,τι αφορά το θέμα της ΕΡΤΛαγκάρντ και Μέρκελ όλο το Σαββατοκύριακο με προσωπικές τηλεφωνικές επαφές, αλλά και μέσω εκπροσώπων τους, ενημέρωσαν Σαμαρά-Βενιζέλο-Κουβέλη ότι η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια για πρόωρες εκλογές, που είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν ακυβερνησία στη χώρα και πολιτικό χάος.
Με το δεδομένο αυτό και κάτω από την ασφυκτική πίεση της τρόικας να βρουν μία πολιτική λύση που θα διατηρήσει έστω και με «σωληνάκια» τη συγκυβέρνηση στη ζωή, συναντιούνται σε λίγες ώρες οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί.



newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com