Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ/ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.



Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο καιρό μετά το πέρας του τελευταίου ΚΥΣΕΑ,


προηγούμενοι Στρατηγοί ηγήτορες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας , αυτοί οι οποίοι σε περίπτωση άμεσης ένοπλης σύγκρουσης ή «τυχαίου» γεγονότος –τρομοκρατική ενέργεια εναντίον της χώρας μας , ακόμη και εκ των έσω θα είχαν την ευθύνη για να δώσουν την κατάλληλη απάντηση στους εχθρούς μας, δέχθηκαν τα συγχαρητήρια από τον πολιτικό προϊστάμενο του υπουργείου άμυνας για την μεγάλη «ΝΕΑ ΔΟΜΗ των Ε.Δ.» που ετοίμασαν πολύ καιρό πριν και άρχισε να υλοποιείται επίσημα με τις ανακοινώσεις κλεισίματος στρατοπέδων στην περιφέρεια. 

Συμφωνούμε εκ των προτέρων ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν και έχουν ανάγκη σύγχρονων βαθιών τομών.
Συμφωνούμε ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν και έχουν ανάγκη από αλλαγές τέτοιες ώστε να ανταπεξέλθουν με αποτελεσματικότητα στις σύγχρονες απειλές .
Συμφωνούμε εκ των προτέρων ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν και πρέπει να παραμείνουν εγγυήτριες της ασφάλειας της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδος.
Συμφωνούμε απόλυτα ότι όλα τα παραπάνω ήθελαν και θέλουν όσοι εισηγήθηκαν , όσοι δέχθηκαν και όσοι θα υλοποιήσουν τη «ΝΕΑ ΔΟΜΗ των Ε.Δ.»
Ωστόσο οφείλουμε να συνδράμουμε με πίστη στην ηγεσία και πάνω από όλα στον Ελληνισμό , ώστε το έργο της υλοποίησης να γίνει και προς τη σωστή κατεύθυνση και με σωστό τρόπο τέτοιο που να μην αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης όπως ήδη γίνεται στην περίπτωση του τάγματος της Κονίτσης.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν είναι «πελάτης» κανενός όπως είχε καταντήσει χρόνια τώρα από διάφορους «άρχοντες». Τα στοιχεία είναι εκατοντάδες και δεν χωρούν αμφισβήτηση. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι πελάτες κανενός μπακάλικου σε καμία επαρχία , ούτε στη παραμεθόριο , σε κανένα νησί μεγάλο η μικρό , σε κανένα αστικό κέντρο.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν συγκεκριμένη αποστολή και αυτή ορίζεται από το ίδιο το σύνταγμα των Ελλήνων που είναι πάνω από κάθε εσωτερική (κυβέρνηση) και εξωτερική (Ε.Ε.- ΝΑΤΟ- ΤΡΟΙΚΑ) εξουσία.
Ακόμη και το ακροτελεύτιο άρθρο του συντάγματος δίνει το δικαίωμα στις Ένοπλες Δυνάμεις να παρέμβουν όταν κινδυνεύσει το ιερό σύνταγμα μας. 
Δυστυχώς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις στρατιωτικών , αλλά και λειτουργικών δαπανών , έρχονται να καλύψουν παθογένειες το κατεστημένου και παρανομίες υπευθύνων (πολιτικών και στρατιωτικών και σύμφωνα με λεγόμενα πρώην υπουργού ,που ήδη εξετάζονται, ολόκληρο το ΚΥΣΕΑ είναι υπεύθυνο για τις αμυντικές δαπάνες και για οποιεσδήποτε σκιές αυτών ) , όλα αυτά εις βάρος της αποστολής των Ε.Δ. 
Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Ο στρατιωτικός σκοπός αποτελεί μέσο για να εξυπηρετηθεί ο πολιτικός σκοπός. Επομένως ο στρατιωτικός σκοπός δέον να υπόκειται και να κατευθύνεται από τον πολιτικό σκοπό αρκεί να τηρεί πάντα την αρχή ότι : Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΖΗΤΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟΝ.
Η «ΝΕΑ ΔΟΜΗ των Ε.Δ.» έχει σκοπό το «συμμάζεμα» άρα ομιλούμε για αλλαγή φιλοσοφίας αλλά ποια δεδομένα επιτάσσουν αυτό το «συμμάζεμα». Έαν είναι μόνο οικονομικά , όπως όλα τα στοιχεία φανερώνουν, τότε ολισθαίνουμε στο θανάσιμο αμάρτημα της «βλασφημίας της στρατιωτικής Αγίας Γραφής» γιατί στην απλοποίηση των σχέσεων πολιτικού και στρατιωτικού σκοπού, ο τελευταίος διαστρεβλώνεται υπερβολικά.
Η στρατιωτική πείρα των Ελλήνων είναι «μητέρα» όλων των μεταγενεστέρων στρατηγών της παγκόσμιας ιστορίας, και μας έχει διδάξει ότι: Είναι προτιμότερο να διατρέξουμε τον κίνδυνο κηρύξεως πολέμου για να διασώσουμε την Ειρήνη παρά να υποστούμε την δια του πολέμου φθορά προσπαθώντας να επιτύχουμε τη νίκη.
Όσο για το επιχείρημα της συγκέντρωσης δυνάμεων και την ύπαρξη ενός μικρού αλλά ευέλικτου και ταχυκίνητου στρατεύματος , εδώ και πάλι έρχεται να μας καλύψει η αρχή της : συγκέντρωσης. Συγκέντρωση όμως εναντίον της αδυναμίας του εχθρού, η οποία όμως βρίσκεται σε συνάρτηση με τη διασπορά των εχθρικών δυνάμεων χωρίς να δίνουμε στον εχθρό ΧΡΟΝΟ και ΧΩΡΟ για να αντιμετωπίσει τη δική μας συγκέντρωση.
ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ
Σε όλη την παραμεθόριο , στα βόρεια σύνορα της χώρας , η εισαγόμενη εγκληματικότητα τα τελευταία χρόνια έχει συνδυαστεί με την εγχώρια εγκληματικότητα . Το ηθικό των πολιτών στις παραμεθόριες περιοχές από τις συνεχόμενες περικοπές υπηρεσιών και τις αυξημένες δαπάνες των νοικοκυριών για τα άκρως απαραίτητα , είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο.
Η ανεργία έχει χτυπήσει «κόκκινο» . Φιλόδοξα προγράμματα με στρατηγικό βάθος και αξία όπως το πρόγραμμα των Εφέδρων Υψηλής Ετοιμότητας (ΕΦΥΕΣ) , δεν υφίσταται πλέον. Η υπογεννητικότητα και το δημογραφικό πρόβλημα σε συνδυασμό με τη μείωση της θητείας «χτύπησαν» τις επανδρώσεις όλων των στρατιωτικών σχηματισμών και των μονάδων φυσικά.
Η Παλλαική Άμυνα , έμεινε στο συρτάρι κάποιου επιτελείου . Για υπηρέτηση γυναικών στις Ε.Δ. ούτε λόγος. Μεγαλόπνοα σχέδια που θα βάλουν τη χώρα μας στο γεωστρατηγικό χάρτη των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου , αναμένονται με ανυπομονησία να δώσουν ώθηση σε όλο το βόρειο άξονα σχεδόν παράλληλα με την «Εγνατία οδό». Η «ραχοκοκαλιά» της βορείου Ελλάδος κρύβει στο υπέδαφος της παγκόσμια στρατηγικά αποθέματα υδρογονανθράκων τόσα ώστε να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομία και άρα ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας. Τρομοκρατικές και παραστρατιωτικές οργανώσεις με παράνομες δραστηριότητες και κόμματα ομόρων κρατών με αλυτρωτικές τάσεις διαταράσσουν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας και αποτελούν απαγορευτικό και αποτρεπτικό παράγοντα για οποιαδήποτε επένδυση στις περιοχές της παραμεθορίου.
Κυκλώματα παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών, ναρκωτικών και όπλων εξαρθρώνονται συχνά από τις αστυνομικές αρχές. Ο θεσμός των Συνοριακών Φρουρών έχει ατονίσει και σχεδόν δεν υπάρχει στη παραμεθόριο, αφού πλέον φυλάσσουν αστυνομικά τμήματα πολύ μακριά από τα σύνορα και τις κοινωνίες της παραμεθορίου. Παράνομες δραστηριότητες εξωγενών παραγόντων από όμορες χώρες και άσκηση εχθρικής πολιτικής , συντηρούνται εντός της Ελληνικής επικράτειας . Δίνουμε χώρο και χρόνο στους εχθρούς του Ελληνισμού με ανυπολόγιστο κόστος , δυσανάλογο στο μέλλον από αυτό που επιτάσσουν οι όποιες περικοπές σήμερα. Την ίδια στιγμή που κλείνουν στρατόπεδα στην Ελλάδα ανοίγονται φυλακές. Ένα δραματικό φαινόμενο. Ενώ ολόκληρες κοινωνίες αναστατώνονται όταν ατυχείς, ίσως, δηλώσεις κρατικών παραγόντων , καταδεικνύουν παλαιά στρατόπεδα για τη φύλαξη παράνομων λαθρομεταναστών. Τρομοκρατικές ομάδες παρανόμων και παραστρατιωτικών θα έχουν το χώρο και το χρόνο να προξενήσουν ζημία τέτοια που να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις ακόμη και στο κέντρο των Αθηνών αλλά και σε άλλα αστικά κέντρα (τα στοιχεία υπάρχουν στις υπηρεσίες πληροφοριών). Η «τροφή» τους είναι οι παράνομες οικονομικές δραστηριότητες σε όλα τα Βαλκάνια , και οι σχέσεις τους με όχι και τόσο αθώες άλλες εγκληματικές ομάδες εντός και εκτός Ελλάδος τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν τακτικό πλεονέκτημα εκεί που θα κλείσουν φυλάκια της προκάλυψης και στρατόπεδα.
Οι ασύμμετρες απειλές που δε θα διστάσουν σε καμιά περίπτωση να «χτυπήσουν» αυριανές εγκαταστάσεις υγροποιημένου αερίου προερχόμενου από το μακρινό Αζερμπαιτζαν, εξέδρες άντλησης πετρελαίου στα βόρεια της Κέρκυρας , αγωγούς παράλληλα του άξονος της «Εγνατίας οδού» , «μόλυνσης» δρομολογίων που θα χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε στρατιωτική απάντηση σε τέτοιου είδους τρομοκρατικά χτυπήματα , με σκοπό το διασυρμό της χώρας μας , την καταπόντιση της οικονομίας , τον εκφοβισμό των επενδυτών , την άμεση αμφισβήτηση εθνικής κυριαρχίας και την πρόκληση των δυνάμεων ασφαλείας με σκοπό την ένοπλη σύγκρουση και την γενική αστάθεια στη παραμεθόριο με τη τακτική «χτυπάω-φεύγω» , ένα μικρό αντάρτικό εντός της Ελληνικής επικράτειας με τεράστιο διεθνή αντίκτυπο.
ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
Συμφωνούμε λοιπόν εξ αρχής στο «συμμάζεμα» , ναι αλλά προς ποια κατεύθυνση και με ποια πυξίδα;
Οι ασύμμετρες απειλές είναι αυτές κυρίως που κρατάνε τη τεράστια συμμαχία του ΝΑΤΟ εν ενεργεία , και αυτού του τύπου τις απειλές θα αντιμετωπίσουμε ως χώρα στο μέλλον , εκεί που σήμερα γίνεται το «συμμάζεμα» .
Ένας σύγχρονος στρατός ο οποίος θα μπορεί να απαντήσει γρήγορα στο χώρο και το χρόνο δεν λογίζεται χωρίς εναέρια μέσα καλά εκπαιδευμένο μόνιμο προσωπικό με εμπειρία στη περιοχή , μακροχρόνια σπουδή του εδάφους και σχέσεις με το τοπικό πληθυσμό τέτοιες που να του δίνουν το πλεονέκτημα της απόκτησης πληροφοριών πρώτης γραμμής του παλμού της τοπικής κοινωνίας. Ένας τέτοιος στρατός οφείλει να εκμεταλλευθεί τις σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης , εναέρια μέσα για αερομεταφερόμενες επιχειρήσεις , μοντέρνο δίκτυο και σώμα πληροφοριών για έγκαιρη προειδοποίηση. Αυτό οφείλουν να καταλάβουν οι τοπικοί φορείς της παραμεθορίου . Αυτό πρέπει να ζητήσουν από τη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Αυτό είναι το χρέος μας στη παραμεθόριο. Να μην αφεθεί χρονικό και χωρικό κενό μετά το κλείσιμο των μονάδων και να ενισχυθούν ηθικά με τόλμη και αρετή. Το να μετασταθμεύσουν μονάδες να συρρικνωθούν και να χρησιμοποιήσουν τα ίδια μέσα κίνησης για να καλύψουν το κενό που άφησαν πίσω τους , σε συνδυασμό με τη φιλοσοφία τακτικής ακόμη και πιο πριν από την εποχή του πολέμου του Βιετνάμ σχεδόν δευτέρου παγκοσμίου πολέμου , είναι βέβαιο ότι θα κάνει κακό , και σίγουρα θα πληρωθεί αυτή η «στρατηγική βλασφημία».
Οι φορείς που πραγματικά θα ενδιαφερθούν για ένα τέτοιο σύγχρονο στρατό , θα πρέπει να συνδράμουν ώστε τα στελέχη τα οποία θα αναγκαστούν να μετασταθμεύσουν αλλά και αυτά που θα υπηρετήσουν γύρω τους και θα βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση για να ανταπεξέλθουν άμεσα σε κάθε γωνιά της παραμεθορίου από τα ψηλά βουνά ως το πιο απόμερο ακρογιάλι. Θα πρέπει να βοηθήσουν τα στελέχη και τις οικογένειες τους παρέχοντας τους ότι μπορούν . 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Τα μόνιμα στελέχη των Ε.Δ. βρίσκονται ανάμεσα στους τοπικούς παράγοντες και τους πληθυσμούς της παραμεθορίου με την πολιτική ηγεσία. Τα μόνιμα στελέχη θα κληθούν να ανταπεξέλθουν σε κάθε μία από τις προκλήσεις ασφαλείας που αναφερθήκαμε παραπάνω. Τα μόνιμα στελέχη των Ε.Δ. είναι εδώ όμως , σκέφτονται , ζουν , ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ και για τις δύο πλευρές γιατί πάνω από όλα βάζουμε την Ελληνική Σημαία και δεν θέλουμε την ΚΟΣΟΒΟΠΟΙΗΣΗ καμιάς Ελληνικής περιφέρειας. Οι προτάσεις μας είναι ανέξοδες αφού συμφωνούμε στο «συμμάζεμα» αλλά με τις προϋποθέσεις που θέσαμε παραπάνω, άμεσα και εύκολα.
Η πολιτική ηγεσία και ο παραμεθόριος πληθυσμός οφείλουν να «σκύψουν» πάνω από τις προτάσεις μας . Τολμήστε , ρωτήστε μας , το χρωστάμε στα παιδιά μας , το επιτάσσει το ίδιο το σύνταγμα μας και το αύριο της ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ. 
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΝΙΤΣΗΣ
« Μὲ ὀδύνη βαθειὰ καὶ μὲ ἀγωνία μεγάλη πληροφοροῦμαι, ὅτι ἔχει δρομολογηθῆ ἡ κατάργηση τοῦ ἱστορικοῦ 583 Τ.Π. Κονίτσης. α) Ἡ ὀδύνη μου ὀφείλεται στὸ ὅτι ὁ ὑπουργὸς Ἐθνικῆς Ἀμύνης κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος ἀποδεικνύεται ἀσυνεπὴς καὶ ψευδόμενος πρὸς ὅσα μὲ διεβεβαίωνε τὸν περασμένο Ὀκτώβριο στὸ Μοναστήρι τῆς Πελαγίας, στὴν περιοχὴ Θηβῶν. Εἶχαν προηγηθῆ τὰ θυρανοίξια τοῦ ναΐσκου τοῦ Ἁγίου Παντελεήμονος εἰς τιμὴν καὶ μνήμην τοῦ ἐκ Κονίτσης ἥρωος σμηναγοῦ Παντελῆ Γκέλη, πεσόντος εἰς τὸ Ἀκραίφνιον Θηβῶν ἐν ὥρᾳ καθήκοντος. Στὸ ὡς ἄνω Μοναστήρι, μετὰ τὸ γεῦμα ποὺ παρετέθη ἀπὸ τὶς Μοναχές, γενομένης συζητήσεως καὶ σὲ ἐπίμονες δικές μου ἐρωτήσεις ὁ κ. ὑπουργὸς μοῦ ἐδήλωσε, ἐνώπιον, μάλιστα, καὶ διαφόρων ἐπισήμων, ὅτι τὸ 583 Τ.Π. Κονίτσης δὲν πρόκειται μὲ κανένα τρόπο νὰ κλείσῃ. Πρόσθεσε δέ, ὅτι πολὺ σύντομα θὰ ἐπισκεπτόταν τὴν ἀκριτική μας Ἐπαρχία …
Αὐτά, τότε. Καὶ τώρα ; Ὅλα ἀποδεικνύονται ἀσύστολα ψεύδη. Καλῶ τὸν κ. ὑπουργὸ Ἐθνικῆς Ἀμύνης ἤ νὰ διαψεύσῃ τὴν ἀνωτέρω ἐφιαλτικὴ εἴδηση ἤ νὰ ὑποβάλῃ ἀμελλητὶ τὴν παραίτησή του. Στὸ τιμόνι τοῦ Ἔθνους χρειάζονται λιοντάρια καὶ ὄχι ἄνθρωποι ποὺ δὲν σέβονται τὸν λόγο καὶ τὶς ὑποσχέσεις τους.
β) Ἡ ἀγωνία μου ἔγκειται στὸ τὶ θὰ γίνῃ ἐφεξῆς ἡ ἀκριτικὴ Ἐπαρχία. Οἱ Συνοριακοὶ Φρουροὶ ἔχουν ἀποσυρθῆ, ἡ Ἀστυνομία μὲ ἀσήμαντη δύναμη, ἐνῷ καὶ τὰ ἀστυνομικὰ αὐτοκίνητα σπανίως κινοῦνται λόγῳ ἐλλείψεως… βενζίνης ! Τώρα κλείνει καὶ τὸ 583 Τ.Π. Κι’ ἔτσι ἀπὸ τὸν Γράμμο μέχρι τὴν Μουργκάνα τὰ σύνορα μένουν ἀφύλαχτα καὶ ἡ περιοχὴ ἀθωράκιστη. Ἡ εἴσοδος τῶν ποικιλώνυμων καὶ ἐπικίνδυνων κακοποιῶν, καθὼς καὶ τῶν ναρκωτικῶν, ποὺ μᾶς ἔρχονται κατὰ τόνους ἀπὸ τὴν γειτονικὴ Ἀλβανία, εἶναι πλέον ἀνεξέλεγκτη.
Μᾶς ἀφήνετε, λοιπόν, Κύριοι, ἀπροστάτευτους. Βέβαια, προστάτης μας ὁ Θεὸς καὶ σκέπη μας ἡ Παναγία. Ὅμως, κατ’ ἄνθρωπον, αὐτὸ δὲν αἴρει τὴν δική σας τρομακτικὴ εὐθύνη. Καὶ νὰ τὸ γνωρίζετε : Ἐδῶ θὰ εἶσθε ἀνεπιθύμητοι, τοὐλάχιστον ἀπὸ τὴν ταπεινότητά μου. Προσωπικῶς, ὅμως, δὲν θὰ σταματήσω νὰ ἀγωνίζωμαι τὸν καλὸν ἀγῶνα, μαζὶ μὲ τὸν χιλιοπροδομένο λαό μας, μέχρις ὅτου δώσῃ ὁ Θεὸς καὶ ξανάρθουν πάλι οἱ καλοὶ καιροί. Ἡ Ἱστορία, πάντως, θὰ σᾶς στιγματίσῃ, γιατὶ δείχνετε τόση περιφρόνηση σ’ αὐτὸν τὸν αἱματοβαμμένο τόπο, ποὺ ἐπανειλημμένως ἔχει σώσει τὴν τιμὴ καὶ τὴν ἀκεραιότητα τῆς Ἑλληνικῆς μας Πατρίδος ».analystsfor change.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com