Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Ποιο νέο φυλλάδιο και με ποια μηνύματα μοίρασαν χθες σε πρόσφυγες στην Αθήνα, Τι φοβάται η Αστυνομία...


Το φυλλάδιο που βλέπετε διανεμήθηκε χθες το πρωί σε πρόσφυγες που διαμένουν στους τρεις καταυλισμούς του Ελληνικού και συνθέτουν πλέον έναν πληθυσμό που αθροιστικά υπερβαίνει τα 5.000 άτομα.
Όπως σημειώνουν έγκυρες αστυνομικές πηγές του bloko.gr, με το συγκεκριμένο τρόπο επιχειρήθηκε και οργανώθηκε το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο χθεσινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, με στόχο την κατάργηση την συμφωνίας Ε.Ε. και Τουρκίας και το κλείσιμο των νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων.
Στο φυλλάδιο που διανεμήθηκε, υπήρχε η πρόσκληση της μαζικής προσέλευσης στις 5 το απόγευμα στην πύλη 1 του λιμανιού στον Πειραιά και από εκεί, μαζί με πρόσφυγες του εκεί καταυλισμού να μεταβούν με τον ηλεκτρικό στην Ομόνοια κι από εκεί με πορεία στο Σύνταγμα όπερ κι εγένετο.
Οι αξιωματικοί της αστυνομίας βλέπουν και αξιολογούν όλες αυτές τις κινήσεις με έντονο προβληματισμό, καθώς όπως επισημαίνουν, άλλο πράγμα είναι η διαχείριση ασύντακτων μπουλουκιών και άλλο πράγμα οργανωμένων ομάδων.
Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις τους, παρά την σχεδόν συνεχή ανανέωση των πληθυσμών των προσφύγων, οι αυξημένες συναθροίσεις όπως σε Ειδομένη και Πειραιά δημιουργούν πολλαπλές εστίες ανησυχίας. Η καθεμία από αυτές, ορίζεται από το γεγονός είτε της αυθόρμητης είτε της κατευθυνόμενης μέσω αγκιτατόρων συσπείρωσης γύρω από δικούς τους ή άλλους καθοδηγητές, που κατευθύνουν το πλήθος των ακολούθων σε συγκεκριμένες δράσεις.
Από την κατάληψη των γραμμών της Ειδομένης, μέχρι τη δημιουργία εύφλεκτων εστιών έντασης σ’ ένα αργά αλλά σταθερά βραδυφλεγές περιβάλλον. Και αυτά που τώρα βλέπουμε, συμπεραίνουν, αποτελούν απλές πυγολαμπίδες σε σύγκριση με ότι αναμένεται να συμβεί, μόλις ξεσπάσει η πραγματική κρίση.
fyladio

















bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com