Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΛΕΙ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ...


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την πρόθεση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας να συγκροτήσει στρατιωτικά σώματα από γυναίκες εθελοντές στην αρχή, έκαναν γνωστή πολλές τουρκικές εφημερίδες με την σημείωση ότι θα λαμβάνουν κανονική στρατιωτική εκπαίδευση.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, το ζήτημα αυτό τέθηκε μετά από σύσκεψη στο υπουργείο Άμυνας και όπως αναφέρεται θα επισπευτεί καθώς οι στρατιωτικές ανάγκες αυξάνονται συνεχώς μέσα στο πολύ εύφλεκτο περιβάλλον όπου βρίσκεται σήμερα η Τουρκία.
Σαν πρότυπο στα καινούργια αυτά γυναικεία στρατιωτικά σώματα θα ληφθούν τα αντίστοιχα του Ισραήλ και της Νορβηγίας, όπου εκεί όπως αναφέρεται είναι υποχρεωτική η στρατιωτική θητεία και στις γυναίκες. Επίσης επισημαίνεται ότι σε μια σειρά χωρών όπως η Αυστραλία, Δανία, Εσθονία, Φιλανδία, Ελβετία, Λιθουανία, υπάρχουν εθελοντικά στρατιωτικά γυναικεία σώματα.
Σημειωτέον ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου στις 2/3 ο συνολικός αριθμός των υπηρετούντων στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, «ειδικευμένο» προσωπικό, στρατιωτικό και πολιτικό, φτάνει στις 610.095 άτομα.
Συγκεκριμένα :
Στρατηγοί- Ναύαρχοι : 358.
Αξιωματικοί : 39.619.
Υπαξιωματικοί : 97.703.
Ειδικοί Στρατοχωροφυλακής : 21.778.
Λοχίες : 72.785.
Συμβασιούχοι Βαθμοφόροι-Στρατιώτες : 10.413.
Ειδικευμένο Προσωπικό, Σύνολο : 241.656.
Έφεδροι αξιωματικοί : 7.080.
Έφεδροι βαθμοφόροι –Στρατιώτες : 308.149.
Υποχρεωτικής Θητείας : 315.229.
Στρατιωτικό Προσωπικό, Σύνολο : 557.885.
Πολιτικοί Υπάλληλοι-Εργαζόμενοι : 52.210.
Γενικό Σύνολο : 610.095

Όπως φαίνεται ενώ ο αριθμός των ενόπλων είναι αρκετά μεγάλος, παρόλα αυτά προχωρούν και στη συγκρότηση γυναικείων ενόπλων σωμάτων. Οι Τούρκοι ετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο, στην άλλη πλευρά τι γίνεται ?

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr