Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

"Στην Ελλάδα έστω και αν αλλάζουν οι κυβερνήσεις, τα θέματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης δεν αλλάζουν"!!!


Ο πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης, ανέφερε πως στην Ελλάδα έστω και αν αλλάζουν οι κυβερνήσεις δεν αλλάζουν.
Ο πρόεδρος του κόμματος DEΒ Μουσταφά Αλή Τσαβούς και η ηγετική ομάδα του κόμματος, επισκέφτηκαν τα γραφεία του BTTDD στην Προύσα. Ο πρόεδρος Κιοσέ ανέφερε πως το κόμμα DEB με το ποσοστό που απέσπασε στις τελευταίες εκλογές στην Ελλάδα, τράβηξε την προσοχή όλης της περιοχής αλλά και της Ευρώπης και είπε : ¨Το κόμμα DEB αναλαμβάνει σημαντικά καθήκοντα, όπως το να ακουστούν στην κοινή γνώμη οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων των ομογενών μας στην Δυτική Θράκη, την εντός δημοκρατικών συνθηκών και νομίμων πλαισίων υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και την κοινοποίηση αυτών σε όλο τον κόσμο. Και εμείς ως ένας σημαντικός φορέας εργαζόμαστε για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε σε αυτό το σημείο. Στο θέμα αυτό αισθανόμαστε υπεύθυνοι. Υπάρχουν τα δικαιώματα μας που πηγάζουν από το ελληνικό σύνταγμα και από την συνθήκη της Λωζάννης. Είναι ανάγκη το συντομότερο να μας αποδοθούνε αυτά τα δικαιώματα. Διότι οι ομογενείς μας εκτελούν τα καθήκοντα τους ως πολίτες στην Ελλάδα ανελλιπώς. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης κατά την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, ποτέ δεν προσέφυγαν στην βία. Πάντοτε αναζήτησαν πολιτισμένα και με δημοκρατικούς τρόπους τα δικαιώματα τους¨.
ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ
Ο πρόεδρος του BTTDD- Προύσας Σουκρού Κιοσέ εστίασε στο ότι στην Ελλάδα έστω και αν αλλάζουν οι κυβερνήσεις, η πολιτική για την Δυτική Θράκη δεν αλλάζει και συνέχισε λέγοντας : ¨Με την οικονομική κρίση να επηρεάζει την Ελλάδα, η ζωή στην Δυτική Θράκη δυσκολεύτηκε. Λόγω της κρίσης οι ομογενείς μας υποχρεώνονται να μεταναστεύσουν από τα χώματα τους. Κι ενώ οι περιοχές από όπου μεταναστεύουν αποδυναμώνονται, οι περιοχές στις οποίες πάνε αναπτύσσονται και ενδυναμώνονται. Ευχόμαστε αυτή η οικονομική κρίση στην Ελλάδα να λήξει το συντομότερο και να μπορέσουν οι ομογενείς μας να συνεχίσουν άνετα την ζωή τους¨.
………………….
http://www.haberler.com/yunanistan-da-hukumetler-degisse-de-bati-trakyali-8096250-haberi/
25/3/2016
Σχ : Η Λωζάννη κάνει λόγο επίσης για διαδασκαλία της ΜΗΤΡΙΚΗΣ γλώσσας . Ποιά είναι άραγε η μητρική γλώσσα των Πομάκων και των Ρωμα ; Γιατί υποχρεώνουμε αυτούς τους πληθυσμούς να μαθαίνουν μια ξένη γλώσσα και όχι την μητρική  τους ;    
Στην φωτογραφία εμφανώς ¨ενοχλημένος¨ ο Τσαβούς από την σημαία της ¨ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης που βρίσκεται πίσω του….






















http://tourkikanea.gr/2016/03/bttdd-53/#more-60333

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com