Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Είναι ο Ν.Κιλκίς παραμεθόριος Νομός; Τι θα απαντήσει ο Υπ. Εθνικής Άμυνας;...


Πρόταση στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Πάνο Καμμένο υπέβαλε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα προσθήκης των στελεχών που υπηρετούν σε Μονάδες του Νομού Κιλκίς(σε πρώτη φάση), στην καταβολή Ημερών Εκτός Έδρας ως “Επίδομα Παραμεθορίου”, όπως συμβαίνει με τα αντίστοιχα στελέχη που υπηρετούν σε Έβρο και παραμεθόρια νησιά του Αιγαίου.
Στην επιστολή της η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. τονίζει τις ιδιαιτερότητες που έχει αυτή την εποχή ο Νομός Κιλκίς, αλλά και το σημαντικό έργο που επιτελούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στον Νομό με τη δημιουργία και τη λειτουργία των Hot Spot και των Κέντρων Φιλοξενίας.
Ο Νομός Κιλκίς είναι παραμεθόριος Νομός και μπορεί να χαρακτηριστεί ως “προβληματική περιοχή” και με ιδιαιτερότητες. Ως εκ τούτου και συνυπολογίζοντας το επιπλέον βάρος που έχουν επωμιστεί τα στελέχη που υπηρετούν σε Μονάδες του Νομού, το αίτημα μπορεί να κριθεί αυτονόητο και πέρα για πέρα δίκαιο.
Δείτε την επιστολή που απέστειλε η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας:


ΠΡΟΣ : Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Παναγιώτη Καμμένο

ΚΟΙΝ : Βουλευτές Κ. Μακεδονίας, ΜΜΕ
ΘΕΜΑ : Καταβολή «Επιδόματος Παραμεθορίου» σε Μονάδες του Ν.Κιλκίς
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Κατόπιν δική σας παρέμβασης και εντολής, θεσπίστηκε η καταβολή 4 (Τεσσάρων) Ημερών Εκτός Έδρας ως «Επίδομα Παραμεθορίου», για τα στελέχη που υπηρετούν στα παραμεθόρια νησιά του Αιγαίου (πλην της Κρήτης) και στον Έβρο. Αν και το συγκεκριμένο μέτρο δεν περιλαμβάνει επί της ουσίας όλη την παραμεθόριο, κατανοούμε τις ιδιαιτερότητες των συγκεκριμένων περιοχών που επιλέξατε για τη θέσπιση της καταβολή των Η.Ε.Ε. και σας το αναγνωρίζουμε ως κάτι πολύ θετικό. Παρόλα αυτά, ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί η δυνατότητα της προσθήκης και κάποιων ακόμα παραμεθόριων περιοχών που επίσης έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες και να οριστεί και για τα στελέχη που υπηρετούν στις συγκεκριμένες περιοχές η καταβολή Η.Ε.Ε. ως «Επίδομα Παραμεθορίου».
Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά (και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε) τις ιδιαιτερότητες που έχει ο παραμεθόριος Νομός Κιλκίς αλλά και το ιδιαίτερο έργο που επιτελούν τα στελέχη που υπηρετούν στις Μονάδες του Νομού αυτή την εποχή. Γνωρίζεται τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στο Νομό, γνωρίζεται το έργο που έχουν εκτελέσει τα στελέχη που υπηρετούν στο Νομό με τη δημιουργία των κέντρων φιλοξενίας και φυσικά το έργο που επιτελούν οι Μονάδες του Νομού καθημερινά σε αυτά.
Επίσης σας αναφέρουμε ότι το «Επίδομα Παραμεθορίου» όπως γνωρίζετε, δεν έχει ρυθμιστεί δια Νόμου και δίδεται με τη μορφή οδοιπορικών εξόδων με καταβολής Η.Ε.Ε. Ως εκ τούτου, μπορείτε να προσθέσετε στις περιοχές που ήδη καταβάλλονται και τις Μονάδες του Νομού Κιλκίς (ίσως και άλλες παραμεθόριες περιοχές με ανάλογες ιδιαιτερότητες των Μονάδων τους) και να άρετε την καταβολή τους, όταν και εφόσον εξομαλυνθεί η κατάσταση με τη φιλοξενία προσφύγων-μεταναστών και τη λειτουργία των κέντρων φιλοξενίας στο Νομό.
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα προσωπικού, ελπίζουμε να εξετάσετε τη δυνατότητα υλοποίησης της παραπάνω πρότασης μας.
Οι Βουλευτές στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα επιστολή, παρακαλούνται για την ανάδειξη του θέματος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

esp

Η Πρόεδρος
Ευμορφύλη Ασλανίδου

Ο Γεν. Γραμματέας


Δημήτριος Καμπουρίδης

Καταβολή «Επιδόματος Παραμεθορίου» σε Μονάδες του Ν.Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget
Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr