Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Λιμενικοί: Αν δεν ληφθούν μέτρα μπορεί να θρηνήσουμε θύματα...



Να ληφθούν μέτρα από την κυβέρνηση για την προστασία όχι μόνο των ίδιων των προσφύγων αλλά και για την ασφάλεια των Λιμενικών ζητά η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής, Πειραιά και Νήσων, σκιαγραφώντας με τον πλέον ανησυχητικό τρόπο την δραματική κατάσταση με το προσφυγικό στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.
Παράλληλα τονίζουν πως ανάμεσα στους μετανάστες υπάρχουν κάποιοι που δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή, αφήνοντας να εννοηθεί πως μπορεί, αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα να θρηνήσουμε κάποια στιγμή θύματα.

«Το χθεσινό περιστατικό με τις συμπλοκές μεταξύ προσφύγων μεταναστών στην πύλη Ε1 δεν ήταν, όπως γνωρίζετε, μεμονωμένο. Δυστυχώς μέρα με την ημέρα η κατάσταση χειροτερεύει. Ανάμεσα στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που αδιαμφισβήτητα ζουν το δικό τους δράμα, υπάρχουν κι εκείνοι που δείχνουν να μην υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή.
Είναι πλέον πολλά τα περιστατικά με κάποιους μετανάστες που έχοντας στην κατοχή τους αιχμηρά αντικείμενα προκαλούν επανειλημμένως σοβαρά προβλήματα, τραυματισμούς, υλικές ζημιές και αναστάτωση στους χώρους παραμονής», επισημαίνει η Ένωση των Λιμενικών.

«Χωρίς να θέλουμε σε καμία περίπτωση να κινδυνολογήσουμε ζητάμε να ληφθούν μέτρα για την προστασία όχι μόνο των ίδιων των προσφύγων αλλά και για την ασφάλεια των συναδέλφων μας, οι οποίοι έχοντας ξεπεράσει τις αντοχές τους, δουλεύουν επί 24ωρου βάσεως κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες» συμπληρώνει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Οι Λιμενικοί δε μπορεί να παίζουν το ρόλο του δεσμοφύλακα χιλιάδων ανθρώπων ούτε να κάνουν τον “διαιτητή” όταν οι χώροι του λιμανιού μετατρέπονται σε “ρινγκ”. Παρά τις γενικές δυσκολίες αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών που είναι αντιληπτές, θεωρούμε ότι η σωστή και ασφαλής λειτουργία του λιμανιού θα πρέπει να είναι στις πρώτες προτεραιότητές μας».




























































http://www.makeleio.gr/?p=568917

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com