Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΣΤΕΛΝΟΥΝ 8 ΛΥΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΑΛΛΑ "ΟΧΙ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ" ...


Οκτώ νέους λυόμενους οικίσκους απέκτησε από χθες το βράδυ ο καταυλισμός της Ειδομένης, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-πΓΔΜ, όπου παραμένουν περισσότεροι από 12.000 πρόσφυγες, οι οποίοι με αγωνία αναμένουν τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής ΕΕ-Τουρκίας.

Οι οικίσκοι μεταφέρθηκαν στον καταυλισμό με οχήματα του στρατού και, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συντονιστικού για το Προσφυγικό, Γιώργο Κυρίτση, θα χρησιμοποιηθούν ως εξής: δύο ως info points για την ενημέρωση των προσφύγων σχετικά με το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, καθώς και την παροχή άλλων πληροφοριών, ένας για τους μεταφραστές και τους διερμηνείς και ένας για τις ανάγκες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι υπόλοιποι τέσσερις θα φιλοξενούν τους εργαζόμενους σ' αυτές τις δομές.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία διένειμε σήμερα νέο φυλλάδιο στους πρόσφυγες, στα ελληνικά, τα αραβικά και τα φαρσί, όπου αναγράφονται τα εξής: «Τα σύνορα είναι κλειστά. Στους χώρους φιλοξενίας θα βρείτε τροφή και διαμονή. Μην εμπιστεύεστε ανεύθυνους που σας βάζουν σε κίνδυνο. Μην ταλαιπωρείστε χωρίς λόγο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com