Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας «προσλαμβάνει» για φρούρηση 746 Εθνοφύλακες ...


Τη χρησιμοποίηση, κατά το έτος 2016, επτακοσίων σαράντα έξι (746) Εθνοφυλάκων, για φρούρηση αποθηκών πυρομαχικών, καυσίμων, υλικών επιστράτευσης και λοιπών εγκαταστάσεων του Στρατού Ξηράς προβλέπει απόφαση του ΥΠΕΘΑ.
Σύμφωνα με την απόφαση καθορίζεται ο αριθμός των Εθνοφυλάκων που θα χρησιμοποιηθούν για Φρούρηση Αποθηκών Πυρομαχικών, Καυσίμων, Υλικών Επιστράτευσης και Λοιπών Εγκαταστάσεων του Στρατού Ξηράς, κατά το έτος 2016 και η ημερήσια αποζημίωση ορίστηκε στα 15 ευρώ ημερησίως.
Από την απόφαση προκαλείται επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων εκατό χιλιάδων ευρώ (4.100.000 €), για το έτος 2016 Προϋπόθεση για να εισαχθεί ενδιαφερόμενος στην Εθνοφυλακή είναι η κατοχή λευκού απολυτηρίου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχει περάσει στην εφεδρεία, δηλαδή να μην καλείται από καμία άλλη στρατιωτική μονάδα σε περίπτωση επιστράτευσης. Η ηλικία κατά την οποία συμβαίνει αυτό είναι περίπου στα 35 – 40 ετών. Τέλος πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής στην οποία εδρεύει η μονάδα Εθνοφυλακής.
Οι μονάδες Εθνοφυλακής δραστηριοποιούνται κυρίως στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, όπου είναι και ο χώρος ευθύνης τους. Προϋπόθεση για κανονικός εθνοφύλακας είναι η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων. Μπορούν να υπάρξουν όμως και εθελοντές εθνοφύλακες που συμμετέχουν κανονικά σε όλες τις εκπαιδεύσεις και στις εκδηλώσεις της Εθνοφυλακής.











dikaiologitika.gr/policenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com