Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Mεταναστες-ΝΑΤΟ: 1-0! - 7.000 άτομα μπήκαν από χθες που ανέλαβε η “Συμμαχία” ...


Ξεκίνησε η επιχείρηση της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αιγαίο , αλλά  η καναδική φρεγάτα HMCS-Fredericton βρίσκεται στην περιοχή της Λέσβου, δεν μπόρεσε να αποτρέψει την είσοδο περίπου 7.000 λαθρομεταναστών από τα τουρκικά παράλια, ενώ φυσικά η “συμμετοχή της Τουρκίας στην επιχείρηση” αποδεικνύεται - όπως αναμενόταν - ένα καλό ανέκδοτο: Η τουρκική Ακτοφυλακή τους συνοδεύει μέχρι τα Εθνικά Χωρικά Υδατα και… τους αποχαιρετά!
Η γερμανική φρεγάτα Βonn, υπό την τακτική διοίκηση της οποίας τελεί η νατοϊκή αποστολή, ανεφοδιάστηκε στη Σούδα και θα πλεύσει προς το κεντρικό Αιγαίο, ενώ η τουρκική φρεγάτα TCG-Barbaros-(F-244) και η ελληνική φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ έχουν επιστρέψει για ανεφοδιασμό, ώστε τις επόμενες ημέρες να επαναλάβουν τη δράση τους.
Ουσιαστικά μιλάμε για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο και ας διαψεύδεται.
Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την υλοποίηση αιτημάτων της γερμανικής τακτικής διοίκησης της νατοϊκής αποστολής όσον αφορά στη διάθεση πλοίων από κράτη-μέλη της Συμμαχίας για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση της αποστολής.
Επιχειρησιακός διοικητής της αποστολής ορίσθηκε ο διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ (Joint Force Command - JFC) στη Νάπολη, ναύαρχος Μάρκ Φέργκιουσον (Mark E. Ferguson) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
Η Μόνιμη Ναυτική Δύναμη του ΝΑΤΟ (SNMG2) που έχει αναλάβει την εκτέλεση της αποστολής υπάγεται στη Ναυτική Διοίκηση του ΝΑΤΟ (MARCOM) που εδρεύει στο Νόρθγουντ της Μεγάλης Βρετανίας.
Από το πρωί χθες που ενεργοποιήθηκε το ΝΑΤΟ έχουν εισέλθει στην Ελλάδα συνολικά  7.000 λάθρομεταναστες!Οι Τούρκοι στέλνουν δεκάδες βάρκες με αυτούς τους ανθρώπους και διατρύουν την, έτσι ή αλλιώς, χαλαρή ΝΑΤΟϊκή αλυσίδα. Οταν βρίσκεται ένα πλοίο του ΝΑΤΟ στην περιοχή, εξαπολύουν 50 βάρκες ταυτόχρονα!
Πριν προλάβει ο Καναδός πλοίαρχος  να πιει τον ζεστό καφέ του, έχουν φτάσει στην Λέσβο!Από τις 7.000 περίπου 1.700  κατέκλυσαν σήμερα μέσα σε μία ώρα το λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα, 1.473 άτομα έφτασαν λίγο πριν τις 6:30 με το πλοίο “Αριάδνη” από τη Μυτιλήνη και την Χίο και 279 με το “Blue Star 2″ στις 7:30 από Ρόδο, Κω και Λέρο.
Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν αν πέτυχε ή απέτυχε το ΝΑΤΟϊκό σχέδιο…
Πάντως η Αγκυρα δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας για την αποτυχία της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης (σιγα μην χάσει το τουρκικό παρακράτος 5.000 δολ. το κεφάλι για να τους περάσουν στην Ελλάδα): Ο Ιμπραχίμ Καλίν, σύμβουλος και εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε σε δηλώσεις του ότι: “Η κρίση με τους πρόσφυγες θα μεγαλώσει”, στη συνέντευξη αυτή Τύπου που παραχώρησε από την Άγκυρα. 
























 http://www.skaiaegean.gr/?p=42002

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com