Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Πέντε νέα hot spots στη Βόρεια Ελλάδα. Δείτε σε ποιες περιοχές...


Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα δημιουργηθούν πέντε ακόμη κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Βόρεια Ελλάδα. Τι ανακοίνωσε ο υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, υπεύθυνος του ΓΕΕΘΑ. Που θα γίνουν και πότε θα είναι έτοιμα.
Πλήρη εφαρμογή της απόφασης των υπουργών ‘Αμυνας του ΝΑΤΟ για την “αποστολή” (δράση, και όχι επιχείρηση) του ΝΑΤΟ σε ολόκληρο το Αιγαίο, ιδιαίτερα στις περιοχές που έχει προτείνει η ελληνική πλευρά, από τη Λέσβο μέχρι το Καστελόριζο, προβλέπει η συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες στο Συμβούλιο των Μονίμων Αντιπροσώπων της Συμμαχίας σε επίπεδο πρέσβεων, επισήμανε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος στην ενημέρωση του προς τους στρατιωτικούς συντάκτες.
Ο κ. Καμμένος τόνισε επίσης τα εξής:
-Η “αποστολή”, (δράση) όπως αναφέρεται στο άρθρο 14 της συμφωνίας, αρχίζει εντός των επομένων ωρών, με το Διοικητή της Δύναμης να εφαρμόζει τις διαταγές του Συμβουλίου των Μονίμων Αντιπροσώπων σε επίπεδο πρέσβεων που δόθηκαν μετά από τις σαφείς οδηγίες της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ.
-Όλοι όσοι διασώζονται θα επιστρέφουν στην Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, της FRONTEX και της Τουρκίας ώστε η FRONTEX να μπορεί να επιχειρεί και στα τουρκικά χωρικά ύδατα.
-Θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα για τη διακοπή των γραμμών που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι, ενώ ο διοικητής της Δύναμης θα υποβάλλει αίτημα προς τα κράτη μέλη της Συμμαχίας για τη διάθεση πλοίων για την εκτέλεση της “δράσης”.
-Η Τουρκία βρίσκεται υπόλογη έναντι του ΝΑΤΟ, το οποίο θα πράξει τα προβλεπόμενα σε βάρος της σε περίπτωση υπαναχώρησης της από τα συμφωνηθέντα.
Τέλος ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας ανακοίνωσε τη δημιουργία 5 κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων-μεταναστών κοντά στα σύνορα για τη φιλοξενία τους λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επικρατεί στην Ειδομένη.
Όπως είπε ο Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, υπεύθυνος του ΓΕΕΘΑ για το θέμα του χειρισμού της εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων στο θέμα, οι νέοι χώροι βρίσκονται οι 4 στο Κιλκίς και ο ένας στα Γιαννιτσά και είναι:
-Στον παλιό διάδρομο προσγείωσης στη Νέα Καβάλα,
-Στον παλιό διάδρομο προσγείωσης κοντά στο χωριό Χέρσο. Οι δύο εγκαταστάσεις θα δημιουργηθούν άμεσα με την παραλαβή και τοποθέτηση σκηνών κλπ και θα ακολουθήσουν οι εγκαταστάσεις στα άλλα 3 κέντρα.
-Στρατόπεδο Παπαδάκη κοντά στο Δροσάτο,
-Στρατόπεδο Κικκινώρη στο Κεντρικό
-Στρατόπεδο Φιλιππάκη στα Γιαννιτσά.
Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εργάζονται νυχθημερόν για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.
Παράλληλα, τα Γενικά Επιτελεία συνεχίζουν να προμηθεύουν τους μετανάστες-πρόσφυγες με υλικά για τη διαβίωση τους.
Όσον αφορά στα Διαβατά, συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ομαλή λειτουργία του κέντρου.
Εξάλλου τα 4 από τα 5 κέντρα καταγραφής στα νησιά λειτουργούν στο 100%, ενώ στην Κω οι εργασίες που αφορούσαν στην εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται ο εργολάβος που έχει αναλάβει τα δίκτυα ύδρευσης αποχέτευσης κλπ.
Ο κ.Καμμένος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες έως τις 6 Μαρτίου, παραμονή της συνόδου κορυφής ΕΕ-Τουρκίας.
























http://espekm.gr/home/?p=13730

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com