Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Ένοπλοι Τούρκοι στη Θράκη τρομοκρατούν και εκφοβίζουν πολίτες; ...Διαψεύδει το περιβάλλον του Λεβέντ Σαδίκ τα περί ένοπλων σωματοφυλάκων.Οι ένοπλοι είναι Τούρκοι υπήκοοι και φέρεται να αποτελούν την προσωπική ασφάλεια μεγάλου οικονομικού παράγοντα της μειονότητας – Ενήμερη για την παρουσία και την παράνομη οπλοφορία τους η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης – Περίεργο περιστατικό με διανομέα φαγητού στην Κομοτηνή.
Ένα περίεργο περιστατικό στο οποίο ενεπλάκησαν ένας υπάλληλος – διανομέας φαγητού και ένας ένοπλος έλαβε πρόσφατα χώρα έξω από τα γραφεία τουρκόφωνης εφημερίδας στην Κομοτηνή.
Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στη "ΦΩΝΗ", ο διανομέας φαγητού προσεγγίζοντας την είσοδο της πολυκατοικίας, στην οποία συστεγάζονται και τα γραφεία της τουρκόφωνης εφημερίδας, εμποδίστηκε να εισέλθει σε αυτήν από έναν άγνωστο άντρα, που μιλούσε τούρκικα και ο οποίος δεν δίστασε να επιδείξει στον διανομέα το όπλο που φέρεται να είχε μαζί του με αποτέλεσμα ο τελευταίος να τραπεί έντρομος σε φυγή.
Αστυνομικές πηγές που ρωτήθηκαν για το περιστατικό αυτό επιβεβαίωσαν το αληθές του όμως αυτό που μας αποκάλυψαν προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και σίγουρα δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, όσον αφορά κυρίως τη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, όπως μας μετέφεραν, ο ένοπλος αυτός άνδρας ανήκει στην προσωπική ασφάλεια μεγάλου οικονομικού παράγοντα της μειονότητας, ο οποίος σε κάθε επίσκεψη του στην περιοχή συνοδεύεται από ιδιωτικούς ένοπλους σωματοφύλακες που έχουν τουρκική υπηκοότητα.
Για την παρουσία τους μάλιστα στην περιοχή ενήμερη είναι η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, η οποία όμως δεν λαμβάνει κανένα μέτρο προκειμένου να περιορίσει την παράνομη αυτή δράση καθώς βάσει νόμου απαγορεύεται ρητά σε οποιονδήποτε ξένο υπήκοο να οπλοφορεί εντός της ελληνικής επικράτειας.
Οι Τούρκοι ένοπλοι σωματοφύλακες λειτουργούν ανεξέλεγκτοι, εκτός ορίων του νόμου, και αν λάβουμε υπόψη την ευκολία με την οποία επέδειξε ένας εξ αυτών το όπλο του σε έναν απλό διανομέα φαγητού, τότε δεν θέλουμε να διανοηθούμε για το τι είναι ικανοί να πράξουν σε άλλες περιπτώσεις.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι στη Θράκη, εντός της ελληνικής επικράτειας, ανυποψίαστοι Έλληνες πολίτες τρομοκρατούνται και εκφοβίζονται υπό την απειλή όπλου από ένοπλους Τούρκους. Την ίδια ώρα η ελληνική Πολιτεία και οι αρμόδιες Αρχές παρακολουθώντας απλά αμήχανες αδυνατούν να επιβάλλουν την τάξη και να εδραιώσουν το κλίμα ασφάλειας και νομιμότητας στους πολίτες.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΛ. ΓΛΕΡΙΔΗΣ

........................................................................

Για πολιτικά παιχνίδια που παίζονται εις βάρος του εξαιτίας της επιχειρηματικής του δραστηριότητας κάνει λόγο το περιβάλλον του επιχειρηματία
Την είδηση περί ένοπλων Τούρκων σωματοφυλάκων και του επεισοδίου που προκλήθηκε με έναν εξ αυτών και ενός διανομέα φαγητού στην Κομοτηνή διαψεύδει στενός συνεργάτης του κ. Λεβέντ Σαδίκ που επικοινώνησε με τη ΦΩΝΗ.
Η διάψευση δεν αφορά τόσο το ίδιο το γεγονός όσο την εμπλοκή του ονόματος του επιχειρηματία σε αυτό καθώς στο αρχικό δημοσίευμα γράφηκε εκ παραδρομής ότι ο ένοπλος άντρας φέρεται να ανήκε στην προσωπική φρουρά του κ. Σαδίκ, κάτι το οποίο όμως δεν ισχύει και για αυτόν ακριβώς το λόγο λίγη ώρα αμέσως μετά προβήκαμε και εμείς με τη σειρά μας στην απαραίτητη διόρθωση. Η όλη δε παρεξήγηση οφείλεται στην ιδιότητα του «επιφανούς οικονομικού παράγοντα» της μειονότητας, την οποία η πηγή μας ταύτισε με τον κ. Λεβέντ Σαδίκ.
Το περιβάλλον του επιχειρηματία τονίζει ότι όντως ο ίδιος διαθέτει προσωπική φρουρά, αλλά αυτή αποτελείται από Έλληνες υπηκόους οι οποίοι όμως δεν φέρουν μαζί τους ούτε όπλα ούτε κάποιο άλλο αντικείμενο ενώ παράλληλα διαψεύδει την οποιαδήποτε σχέση του κ. Σαδίκ με την συγκεκριμένη τουρκόφωνη εφημερίδα τα γραφεία της οποίας, σύμφωνα με τις πηγές, φαίνεται να επισκέφθηκε εκείνη την ημέρα.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι το περιβάλλον του κ. Σαδίκ «βλέπει» πίσω από αυτές τις διαρροές στον Τύπο, που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, πολιτικά παιχνίδια που παίζονται εις βάρος του εξαιτίας της επιχειρηματικής του δραστηριότητας ανά την Ελλάδα. Μάλιστα, μας έφεραν ως παράδειγμα την αδικαιολόγητη, όπως μας είπαν, καθυστέρηση της αδειοδότησης της μονάδας μεταποίησης κερασιών που θέλει να κατασκευάσει ο επιχειρηματίας σε περιοχή του Δήμου Κομοτηνής.
Εμείς, πιστοί στο δημοσιογραφικό μας καθήκον και επιθυμώντας να είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοί απέναντι σε όλους, οφείλαμε να δημοσιεύσουμε την άποψη του περιβάλλοντος του κ. Λεβέντ Σαδίκ σύμφωνα με την οποία διαψεύδεται κατηγορηματικά η όποια εμπλοκή και ανάμειξη του ονόματος του στο συγκεκριμένο περιστατικό.

 http://fonirodopis.gr/press/64048

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr