Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Γνώριζαν για το μαρτύριο του Βαγγέλη Γιακουμάκη--Πόρισμα “φωτιά” για την διοίκηση της σχολής ...


Το πόρισμα για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη “καίει” τη διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Σύμφωνα με την δικογραφία υπήρχε μία ιδιότυπη «ομερτά» στο Ίδρυμα στο οποίο φοιτούσε ο άτυχος νέος, ενώ πολλοί ειναι εκείνοι που μίλησαν για «πολιτικές παρεμβάσεις».
Η υπεύθυνη της εστίας της Σχολής, μια διοικητική υπάλληλος, μια καθαρίστρια και δυο φοιτητές που είχαν δει και είχαν ακούσει για τα βασανιστήρια που υφίστατο ο Βαγγέλης Γιακουμάκης φαίνεται ότι κατέθεσαν ότι η διοίκηση της σχολής γνώριζε, αλλά σώπαινε και κυρίως δεν απομάκρυνε τους δράστες λόγω πολιτικών παρεμβάσεων.
Είναι χαρακτηριστική η κατάθεση συμφοιτητή του Βαγγέλη Γιακουμάκη που αναφέρει πως ουσιαστικά υπήρχε και αρχηγός της “ομάδας των Κρητικών” που ευθύνεται για πολλούς βασανισμούς σε βάρος του άτυχου φοιτητή “έχω ακούσει ότι πολιτικό πρόσωπο από την Κρήτη παρενέβαινε υπέρ του… και την παρέα του. Πιθανόν ο…” κατέθεσε ο τελευταίος συγκάτοικος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Ο πρώην διευθυντής της σχολής ωστόσο λέει ότι δεν θεώρησε αναγκαίο να ενημερώσει για όσα γίνονταν στη σχολή τους ανωτέρους του στην Κεντρική Διοίκηση του Γεωργικού Οργανισμού “Δήμητρα” λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν θεωρήθηκε σημαντικό το γεγονός”.
Καταθέτει ότι δεν γνώριζε ωστόσο για τα βασανιστήρια και επιμένει ότι δεν υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις υπέρ κάποιου ατόμου.
Η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη ωστόσο καταθέτει ότι “μετά την εξαφάνιση του Βαγγέλη ο διευθυντής μου ανέφερε ότι ασκήθηκαν παρεμβάσεις και ότι πιέστηκε ο ίδιος για να μην τους αποβάλει”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com