Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ--Θρήνος στην κηδεία του υποπλοίαρχου Αναστάσιου Τουλίτση ...



Το τελευταίο «αντίο» είπαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του υποπλοίαρχου Αναστάσιου Τουλίτση, στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στη Μεταμόρφωση.
Ο άτυχος αξιωματικός μαζί με άλλους δυο χειριστές, τον Κωνσταντίνο Πανανά και τον Ελευθέριο Ευαγγέλου, έχασε τη ζωή του στη συντριβή του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού ΑΒ-212, στη νήσο Κίναρο την περασμένη Πέμπτη.
Ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου Αναστάσιος Τουλίτσης ήταν 37 ετών και ήταν παντρεμένος.  Το «παρών» στην κηδεία, έδωσαν, εκτός από τους οικείους του, και ο υπουργός Εθνικής Άμυναs.
Ήταν λίγο μετά τις 2:00 τα μεσάνυχτα της 11ης Φεβρουαρίου όταν, στο πλαίσιο της άσκησης «Αστραπή», από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», απογειώνεται ένα ελικόπτερο ΑΒ-212 με τριμελές πλήρωμα και σε αποστολή «εντοπισμού στόχου» στη νήσο Κίναρο, καθώς, σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, έχει καταληφθεί από εχθρικές δυνάμεις.
Στις 02:45 τα ξημερώματα, το στίγμα ενός ελικοπτέρου τύπου Agusta Bell 212 με τον διακριτικό αριθμό ΠΝ-28 χανόταν από τις οθόνες του ραντάρ της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς».
Το ελικόπτερο, το οποίο συνετρίβη με σφοδρότητα σε βράχια του νησιού έπαιρνε μέρος στην άσκηση «Αστραπή». Στην περιοχή, εκείνη την ώρα βρίσκονταν αρκετά μέσα του Πολεμικού Ναυτικού. Το ελικόπτερο τύπου ΑΒ-212, γνωστό ως «Χιούι», μπορεί να είναι ένας βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ, πλην, όμως, αξιόπιστο.
Το ελικόπτερο πραγματοποιούσε χαμηλή πτήση, περίπου στα εκατό μέτρα ύψος. Εκείνη την ώρα, οι καιρικές συνθήκες (αέρας, θάλασσα) δεν ήταν κακές.
 .

















kideia5 kideia kideia2 kideia3

kideia4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com