Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

3.800.000 Έλληνες στα όρια της φτώχειας: Έργα και ημέρες των Μνημονίων!...


Μπορεί ένα γνωστό ρητό να λέει ότι εκεί που ευημερούν οι αριθμοί υποφέρουν οι άνθρωποι, αλλά στην Ελλάδα των Μνημονίων οι αριθμοί υπάρχουν για να δείχνουν το μέγεθος του βαθμού που υποφέρει ο Ελληνικός Λαός.
Ο λογαριασμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ιδιωτικού τομέα μέχρι τις αρχές του 2016, που ήρθε στο φως αυτές τις μέρες από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), είναι τρομακτικός:
58,5 δισ. στην Εφορία,
3,7 δισ. στα τελωνεία,
27,4 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία και
60 δισ. στις τράπεζες

Εξάλλου, σύμφωνα με έρευνα του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, μία στις τρεις επιχειρήσεις δήλωσε ότι έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο – το 74% στον ΟΑΕΕ και το 64% στην Εφορία. Το κόστος των παραπάνω αριθμών, που κάθε άλλο παρά ευημερούν κι αυτοί, καταγράφεται στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που καλύπτουν όλο το προηγούμενο διάστημα έως το τέλος του 2014.
Ακόμη πιο συγκεκριμένα:

  • 3.800.000 συνάνθρωποί μας είναι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ είμαστε πρώτοι στην Ευρωζώνη και τρίτοι στην Ευρώπη.
  • 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν με 800.000 εργαζομένους να χάνουν τη δουλειά τους, και
  • Από το 2007 έχουν χαθεί από την ελληνική οικονομία επενδύσεις ύψους περίπου 30 δισ. ευρώ, ήτοι το 65% του συνολικού της ύψους.
Με δεδομένο ότι τα στοιχεία αφορούν τα όσα συνέβησαν μέχρι και το 2014, μπορεί ο οποιοσδήποτε να φανταστεί πόσο χειρότερη είναι σήμερα η κατάσταση, με τους «πειραματισμούς» των τσαρλατάνων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι προδίδοντας τις ελπίδες και τις προσδοκίες των Ελλήνων που τους έφεραν στην εξουσία έφεραν ένα τρίτο πολύ χειρότερο και ακόμη πιο δυσβάσταχτο Μνημόνιο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr