Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Χορήγηση άδειας ανατροφής τέκνου στα στελέχη ΛΣ-ΕΛΑΚΤ ...



Αρ. πρωτ.: 05/2016                                                 Θεσσαλονίκη 13-01-2016

ΠΡΟΣ: 1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 κ. ΔΡΙΤΣΑ Θεόδωρο


2) ΑΡΧΗΓΟ ΛΣ-ΕΛΑΚΤ


ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟ Λ.Σ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ Αθανάσιο


3) Α' ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΛΣ-ΕΛΑΚΤ


ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟ Λ.Σ. ΧΟΝΔΡΟΝΑΣΙΟ Αθανάσιο


4) Διεύθυνση Προσωπικού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ



ΚΟΙΝ: 1) Μέλη Ένωσης

2) Π.Ε.Α.Λ.Σ.

3) Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.



ΘΕΜΑ: «Χορήγηση άδειας ανατροφής τέκνου στα στελέχη ΛΣ-ΕΛΑΚΤ».



Μετά την αναμονή ενός και πλέον έτους για την έκδοση του νέου ΠΔ αδειών, εκδόθηκε το π.δ. 80/2015 “Άδειες απουσίας του προσωπικού Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής” (Α΄153), με το οποίο υιοθετήθηκαν πολλές ευεργετικές διατάξεις για τα στελέχη ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, οι οποίες ίσχυαν και σε άλλους κλάδους εργαζομένων.

Δυστυχώς όμως όπως πληροφορούμαστε, απορρίπτονται οι αιτήσεις των συναδέλφων για την χορήγηση του έξτρα τριμήνου είτε πρόκειται για τρίτεκνο, είτε για πολύτεκνο, είτε για οποιαδήποτε άλλη κατηγορία συναδέλφου, με την συνήθη αιτιολογία ότι «η άδεια ανατροφής τέκνου λαμβάνεται άπαξ και συνεχόμενη». Με την ίδια αιτιολογία, απορρίπτονται και οι αιτήσεις όσων συναδέλφων αιτούνται την άδεια ανατροφής, αλλά μικρότερης διάρκειας των εννέα μηνών, λόγω του ότι το τέκνο τους κλείνει το 6ο έτος της ηλικίας του σε 5, 6 ή 7 μήνες, ενώ οφείλουν να εγκρίνουν την άδεια για όσο χρονικό διάστημα απομένει έως την συμπλήρωση των έξι ετών του τέκνου.

Η ευνοϊκή ρύθμιση, αποτελεί ευεργετική διάταξη νόμου και η αναλογική και αναδρομική ισχύς αυτής, επιβάλλεται από την συνταγματική αρχή της ισότητας του άρθρου 4  παρ. 1 του συντάγματος και του άρθρου 14 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. 

Από την γραμματική δε ερμηνεία της διάταξης, είναι ξεκάθαρο, ότι χρήση του δικαιώματος αυτού τυγχάνουν όλοι συνάδελφοι των οποίων τα τέκνα δεν έχουν συμπληρώσει μέχρι τη στιγμή της έναρξης ισχύος του π.δ. αυτού, το 6ο έτος της ηλικίας.

Ως εκ τούτου, ο ισχυρισμός της Διοίκησης πάσχει, είναι αβάσιμος και καταχρηστικός.



Kαλούμε την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία μας, να δώσει άμεσα κατευθυντήριες εντολές πλήρους, ορθής και δίκαιης εφαρμογής του π.δ. Αδειών, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και το τι ισχύει σε άλλους κλάδους, επ’ ωφελεία των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com