Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Ο Μητσοτάκης βάζει σε προτεραιότητα το ''δημογραφικό'' πρόβλημα της ΝΔ!!!...




...του Σαράντου Ευσταθόπουλου
Το είχα γράψει σε ανύποπτο χρόνο, στο μεσοδιάστημα των εκλογών, την 21η του Δεκέμβρη... και δυστυχώς τα στοιχεία που προέκυψαν από το σύνολο των ψηφοφόρων της ΝΔ που προσήλθαν στην κάλπη για να εκλέξουν το νέο πρόεδρο.
Η Νέα Δημοκρατία έχει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα... και με τη βούλα πλέον!
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ - 1 στους 5 ΔΑΠΙΤΕΣ πήγε να ψηφίσει!
Από τη συνολική λίστα λοιπόν των 404,078 ψηφοφόρων που γράφτηκαν στον πρώτο γύρο στο κόμμα, προκύπτει πως ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 61,4 έτη. Το 37,2% μάλιστα είναι πάνω από 70 ετών. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις το 2,55% είναι ηλικίας μεταξύ 18 και 32 ενώ το 9,02% είναι άνω των 80 ετών.

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι από τους 55 χιλιάδες ψηφοφόρους που είχαν ψηφίσει στις εκλογές της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ στις ανοιχτές διαδικασίες που είχαν λάβει χώρα το 2010 και το 2013, στις εκλογές αυτές συμμετείχε μόλις ο ένας στους πέντε.


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 


Αυτή η εικόνα προβληματίζει ιδιαίτερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος να δημιουργήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε να υπάρξει μαζική συμμετοχή αλλά και επιστροφή νέων ανθρώπων στη ΝΔ.

Ήδη, ο Πρόεδρος της ΝΔ, έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες διεργασίες, προκειμένου να δρομοληγηθεί πολύπλευρη αντιμετώπιση του πλέον σοβαρού προβλήματος της κεντροδεξιάς παράταξης, το οποίο και αφορά άμεσα στη βιωσιμότητα και τη μακροημέρευση της ΝΔ!
Όπως πληροφορούμαστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι διατεθειμένος να δώσει ευκαιρίες σε αρκετούς νέους ανθρώπους, οι οποίοι διαθέτουν βιογραφικό-επαγγελματικό και πολιτικό-προκειμένου να βγουν μπροστά στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στα ΜΜΕ, με στόχο να περάσει το μήνυμα της συνολικής ανανέωσης.

Και επειδή η ανανέωση δε συνίσταται μόνο σε ηλικιακά κριτήρια, παράλληλα ετοιμάζεται και το πρόγραμμα με τις βασικές θέσεις του κόμματος που αφορούν σε θέματα που καίνε τη νέα γενιά, όπως η ανεργία, το ασφαλιστικό, η παιδεία, η χρηματοδότηση νέων επιχειρήσεων κλπ.

Πολύ σύντομα, θα έχει δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας πάνω σε αυτά τα θέματα, η οποία θα αποτελείται από τα έμπειρα στελέχη που είναι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη εδώ και χρόνια, αλλά και νέους και νέες, με στόχο την άμεση δρομολόγηση των προαναφερομένων.

Μάλιστα, σε σχετική συζήτηση στο περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, στενός του συνεργάτης φέρεται να είπε ότι ''χωρίς τη νέα γενιά δεν πάμε πουθενά'', με στόχο να αναδείξει τη μείζονα σημασία του ζητήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com