Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Μέρκελ: Προωθεί γρήγορη απέλαση αλλοδαπών κακοποιών από την Γερμανία ...


Κάποιοι από τους δράστες έχασαν το δικαίωμα φιλοξενίας στη Γερμανία, δήλωσε η Καγκελάριος Angela Merkel, αναφερόμενη στις επιθέσεις εναντίον γυναικών και αστυνομικών το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολονίας.

Η κυρία Merkel, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στο Μάιντς, εξέφρασε την κατανόησή της για όσους διατυπώνουν επιφυλάξεις για κάθε αλλαγή νομοθεσίας, αλλά τόνισε ότι πρέπει να εξετάσουμε «πότε χάνει κάποιος το δικαίωμά του στην φιλοξενία μας».

Μέχρι τώρα αυτό συνέβαινε όταν επρόκειτο για ποινές άνω των δύο ή τριών ετών, αλλά αν αποδειχτεί ότι σε περιπτώσεις όπως στην Κολονία και σε άλλες πόλεις δεν φτάνουμε σε τόσο μεγάλες ποινές, πρέπει κανείς να αναρωτηθεί μήπως χάνει κάποιος το δικαίωμά του στην φιλοξενία ήδη νωρίτερα, είπε η κυρία Merkel, για να καταλήξει: «Ναι, χάνει το δικαίωμα στην φιλοξενία».

Η Καγκελάριος τόνισε ακόμη ότι υπάρχει μια νέα κατάσταση και θα πρέπει κανείς να εξετάσει πώς θα την αντιμετωπίσει με σύνεση. Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η Merkel επιθυμεί να ψηφιστεί νόμος που θα προβλέπει την γρήγορη απέλαση αλλοδαπών κακοποιών. Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και η τοποθέτηση νωρίτερα σήμερα του Αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που ζήτησε να εκτίουν οι αλλοδαποί την ποινή στην πατρίδα τους.

Αναφερόμενη στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυρία Merkel ζήτησε περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και προειδοποίησε ότι η κατάργηση της Σένγκεν θα αποτελούσε ένα τεράστιο βήμα προς τα πίσω, για αυτό και, όπως είπε, πρέπει να φυλαχθούν καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com