Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΕΣ ''ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΕΣ'' ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ...


Την επαναλειτουργία των κέντρων κράτησης μεταναστών, όπως αυτό της Κορίνθου, που είχε...
αποκηρύξει στην αρχή της θητείας της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Παράλληλα παραδέχεται «ανεπάρκειες της κυβέρνησης» και προειδοποιεί ότι «φοβάμαι ότι το 2016 αν δεν ληφθούν συνολικά μέτρα, θα έχουμε μεγαλύτερες δυσκολίες».

«Η πρακτική αυτή δεν είχε σταματήσει, είχε ανασταλεί. Τα προαναχωρησιακά κέντρα δεν έπαψαν να λειτουργούν. Όσο η ροή των προσφυγων και των μεταναστών δεν έβρισκε κλειστά σύνορα, υπολειτουργουσαν. Από τη στιγμή που έκλεισαν τα σύνορα, όσο κι αν αυτό ακούγεται πικρό, δεν μπορεί να υπάρξουν μέτρα περιορισμού της κατάστασης {...} Η Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας δεν μπορεί να δεχθεί ανεξέλεγκτο αριθμό μεταναστών χωρίς χαρτιά. Το λέω με καθαρή τη συνείδησή μου, όσο κι αν η κράτηση ενός ανθρώπου είναι κάτι πάρα πολύ πικρό. Εμείς προσέχουμε να είναι ανθρώπινες οι συνθήκες κράτησης, οι κρατούμενοι μετανάστες να διατηρούν τα δικαιώματά τους» δηλώνει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Αυγή.

Εξηγώντας τη λογική με την οποία θα γίνεται ο διαχωρισμός εξηγεί ότι «οικογένειες και ευάλωτες ομάδες προσπαθούμε να τις έχουμε σε ανοιχτές δομές όπως ο Ελαιώνας και το χόκεϊ. Στα προαναχωρησιακά κέντρα κυρίως πηγαίνουν άνθρωποι που δημιουργούσαν προβλήματα π.χ. στο Ταε Κβον Ντο είχαμε περιπτώσεις μαχαιρωμάτων».

Όσον αφορά το θέμα της ευρωπαϊκής ακτοφυλακής, τέλος, χαρακτηρίζει λάθος η Frontex να υπερβαίνει την εθνική κυριαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr