Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

“ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2016” – Όλες οι προβλέψεις για το Νέο Έτος !!!




ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016 ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Ένας ακόμη χρόνος ξεκινάει.
Ειδική εορτή-γενέθλια ετοιμάζεται στο ΥΠΕΘΑ, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από την περίφημη δήλωση του Υπουργού σχετικά με την επιστροφή των αναδρομικών στους στρατιωτικούς από την απόφαση του ΣτΕ. Το κλίμα είναι πανηγυρικό και το γλέντι ξέφρενο. Κάπου εκεί είναι που ο Υπουργός κλέβει και πάλι την παράσταση κάνοντας μία νέα δήλωση-σοκ. Διαβάστε την:
«Θα ήθελα να δηλώσω πως η νέα προϋπόθεση που θέτουν οι ΑΝ.ΕΛ. για να συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση είναι η άμεση επιστροφή της καταβολής του 13ου και του 14ου μισθού σε όλους τους ενστόλους.»
χιουμορ11
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Ξεκινούν οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και όπως κάθε χρόνο γνωστές «στρατιωτικές ιστοσελίδες» αναλαμβάνουν το γνωστό τους ρόλο. Διαφημίζουν αφειδώς κάποιους από τους κρινόμενους και «θάβουν» με την ίδια ευκολία κάποιους άλλους. Άλλους τους κατεβάζουν και άλλους τους ανεβάζουν στα… τάρταρα !!! Άξιοι αξιωματικοί πέφτουν και πάλι θύματα ανόητων κουτσομπολιών και αντί να κρίνεται το έργο και η πορεία τους, δοκιμάζονται οι «δημόσιες» τους σχέσεις με στρατιωτικούς συντάκτες και… στρατιωτικές ιστοσελίδες. Για ακόμη μια φορά όμως, κανείς ευτυχώς δεν τους λαμβάνει σοβαρά υπόψη του. χιουμορ12
ΜΑΡΤΙΟΣ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιείται η Παρέλαση επετείου της 25ης Μαρτίου. Μετά το τέλος της, ο Πρωθυπουργός της χώρα στις δηλώσεις του ανακοινώνει την πρόταση που έχει υποβάλλει, για την θέσπιση σε δυο ακόμα ημερομηνίες μέσα στο έτος, όπου θα πραγματοποιούνται στρατιωτικές παρελάσεις και λοιπές εκδηλώσεις. Τελικά η πρόταση δεν θα προχωρήσει αφού θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που ζητούν μάλιστα την κατάργηση και των υπαρχουσών Εθνικών Εορτών και παρελάσεων.
Παράλληλα ξεκινάει η λειτουργία ασύρματου δικτύου WIFI ίντερνετ σε όλα τα στρατόπεδα της χώρα. Το γεγονός υποδέχονται με χαρά στελέχη και στρατιώτες καθώς ένα ακόμα πάγιο αίτημα όλων υλοποιείται.
χιουμορ10
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Επιτέλους έρχεται η αναγνώριση του “χακί-συνδικαλισμού”. Με Νόμο που κατατίθεται νύχτα στη Βουλή και τον ψηφίζουν όλα τα κόμματα, θεσμοθετείται κεντρικό συνδικαλιστικό όργανο για τους στρατιωτικούς. Ταυτόχρονα καταργούνται με ένα Νόμο-ένα Άρθρο όλες οι Ενώσεις, Σύνδεσμοι κτλ.
Ισόβιος πρόεδρος ορίζεται να είναι ο Ανέστης Τσουκαράκης, με μοναδική προϋπόθεση να μην «ενοχλεί» τον εκάστοτε Υπουργό, να μην στέλνει έγγραφα με αιτήματα, να μην διοργανώνει συγκεντρώσεις και να πείθει τους στρατιωτικούς ότι όλα είναι καλά για αυτούς.
Η θητεία του ως πρόεδρος τελικά δεν θα κρατήσει πολύ καθώς στις επόμενες εκλογές πραγματοποιεί (κατά το ήμισυ) το άλλο του μεγάλο όνειρο, να είναι δηλαδή υποψήφιος βουλευτής. Τοποθετείται λοιπόν στην λίστα Επικρατείας νεοσύστατου κόμματος (καθώς παρά τις πολυετής του επαφές με τα γνωστά κόμματα, κανένα δεν τον βάζει στα ψηφοδέλτια του).
χιουμορ4
ΜΑΙΟΣ
Ψηφίζεται Νόμος που αλλάζει την βαθμολογική εξέλιξη των στρατιωτικών ανάλογα με το από πού προέρχονται. Έτσι οι προερχόμενοι από τις ανώτερες στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ κτλ) θα φτάνουν μέχρι και τον βαθμό του… Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Οι προερχόμενοι από τις σχολές υπαξιωματικών θα καταλήγουν πια στον βαθμό του Στρατηγού ενώ και οι Εθελοντές Μακράς Θητείας θα φτάνουν πια μέχρι τον βαθμό του Ταξιάρχου. Τέλος οι Επαγγελματίες Οπλίτες θα αποστρατεύονται με τον βαθμό του Συνταγματάρχη. Ένα ακόμα λοιπόν πάγιο αίτημα πολλών στρατιωτικών βρίσκει την επίλυση του τον Μάιο. χιουμορ3
ΙΟΥΝΙΟΣ
Το ξεκίνημα του καλοκαιριού βρίσκει τις πύλες των στρατοπέδων με ουρές γυναικών που σπεύδουν να καταταχθούν στο στράτευμα. Μία ακόμη καινοτόμα ιδέα που είχε ανακοινωθεί εδώ και καιρό καταφέρνει τελικά να εγκριθεί και πλέον ξεκινά η εθελοντική στράτευση των γυναικών. Η ιδέα όμως σύντομα εγκαταλείπεται καθώς οι εθελόντριες σύντομα παραιτούνται και αποχωρούν, καθώς ανακαλύπτουν πράγματα που δεν γνώριζαν πριν την κατάταξη τους. Για παράδειγμα πολλές αρνούνται να δεχτούν πως τα άρβυλα είναι το μοναδικό υπόδημα που φοριέται στον στρατό και ότι δεν έχουν δικαίωμα επιλογής για κάτι άλλο. Επίσης με φρίκη ανακαλύπτουν ότι στις σκοπιές δεν έχει φορτιστές κινητών και μάλιστα κάποια στρατόπεδα δεν έχουν καν σήμα από κάποιες εταιρίες κινητής. χιουμορ γυναικα
ΙΟΥΛΙΟΣ
Εκδίδεται η πρώτη διαταγή μεταθέσεως για συνυπηρέτηση ομόφυλου ζευγαριού στρατιωτικών που έχουν συνάψει «σύμφωνο συμβίωσης». Συγκεκριμένα, Διοικητής Μονάδας της ηπειρωτικής χώρας «παντρεύεται» ΕΠ.ΟΠ και τον “τραβάει” στη μετάθεση του σε Μονάδα του Έβρου. Το γεγονός κάνει ιδιαίτερη αίσθηση καθώς ακολουθεί σειρά ανάλογων συμφώνων και μεταθέσεων.
Παράλληλα ανακοινώνεται πως καλούνται να επιστρέψουν στις μονάδες από όπου απολύθηκαν οι στρατιώτες που δεν έχουν υπηρετήσει σε παραμεθόριες μονάδες. Το μέτρο πιάνει όλους τους άντρες που απολύθηκαν από το στράτευμα τα τελευταία είκοσι χρόνια και καλούνται να συμπληρώσουν τη θητεία τους με τουλάχιστον 3 μήνες επιπλέον θητείας σε μονάδα του Έβρου ή των νήσων του Αν. Αιγαίου.
χιουμορ14
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Τέλος με το δράμα των μεταναστών που πνίγονται στο Αιγαίο μπαίνει τον Αύγουστο. Με μία απόφαση-σταθμό, αποφασίζεται να πηγαίνουν οχηματαγωγά του Πολεμικού μας Ναυτικού στα Τουρκικά παράλια, να επιβιβάζουν τους μετανάστες και να τους μεταφέρουν με ταχύτητα και ασφάλεια στα Ελληνικά νησιά.
Παράλληλα με μια απόφαση-σταθμό καλούνται όλοι οι “διάσημοι” (τραγουδιστές, ηθοποιοί κτλ) που έχουν απαλλαγεί όλα αυτά τα χρόνια από τη στράτευση για διάφορους λόγους, να επανεξεταστούν οι λόγοι για τους οποίους απηλλάγησαν. Μάλιστα η απόφαση ορίζει πως ένας-ένας θα περνά από το γραφείου του ίδιου του Υπουργού όπου και θα δίνει προσωπική συνέντευξη προκειμένου εκείνος να αποφασίσει για την ικανότητα τους ή όχι να υπηρετήσουν.
χιουμορ13
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά.
Πρεμιέρα όμως κάνουν και τα πρώτα «Στρατιωτικά Λύκεια». Παρά τις αντιδράσεις που είχε συναντήσει η πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας τον περασμένο Δεκέμβρη, τελικά και μετά από πρόταση του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, δημιουργούνται και «Στρατιωτικά Νηπιαγωγεία», «Στρατιωτικά Δημοτικά» και «Στρατιωτικά Γυμνάσια». Έτσι οι σχολικές αυλές κατακλύζονται από μαθητές ντυμένους με παραλλαγές, παντού ακούγονται στρατιωτικά εμβατήρια ενώ παράλληλα καταργούνται όλα τα κυλικεία στα σχολεία και αντικαθίστανται με Κ.Ψ.Μ.
χιουμορ6
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Κατόπιν διαταγής των δανειστών της χώρας, θεσπίζονται τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των στρατιωτικών. Έτσι πια κάθε στρατιωτικός βγαίνει στη σύνταξη κατόπιν συμπλήρωσης 50ετούς πραγματικής υπηρεσίας. Τα στρατόπεδα σύντομα γεμίζουν με… «ώριμους» στρατιωτικούς που πλέον η υπηρεσία τους χορηγεί μπαστούνι ή «πι» κατά περίπτωση. χιουμορ7
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Ο Νοέμβρης μπαίνει με την προαναγγελία μιας ακόμη παροχή για τους Στρατιωτικούς. Όπως έχει υποσχεθεί στην αρχή του 2016 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ουσιαστικά απειλώντας την κυβέρνηση με τη μη στήριξη του, το Υπουργείο Οικονομικών εξαναγκάζεται να δεχτεί και νομοθετεί υπέρ της καταβολή του 13ου και 14ου μισθού σε όλους τους στρατιωτικούς. Το θέμα όμως φέρνει αναταράξεις στους κόλπους των στρατιωτικών καθώς έχουν ξεσυνηθίσει να λαμβάνουν τόσο πολλά χρήματα και δεν ξέρουν που να τα τοποθετήσουν. Έτσι η κυβέρνηση ουσιαστικά αναγκάζεται σε αναδίπλωση μπροστά στις απειλούμενες αντιδράσεις και η τάξη αποκαθίσταται και πάλι. χιουμορ9
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα του χρόνου και βρίσκουμε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο με τρομερό προβληματισμό. Η αιτία βρίσκεται στο ότι δεν ξέρει τι άλλο να υποσχεθεί στους στρατιωτικούς. Όσο και να σπάει το κεφάλι του, δεν βρίσκει κάτι να δηλώσει σαν παροχή και μην έχοντας πια κάτι να αποκαταστήσει ή να δημιουργήσει, ουσιαστικά αναγκάζεται σε παραίτηση. Αποσύρει λοιπόν τη στήριξη του στην κυβέρνηση. Ευτυχώς αυτό δεν έχει επίπτωση στην σταθερότητα του πολιτικού σκηνικού καθώς αμέσως «Ποτάμι» και «Ένωση Κεντρώων» σπεύδουν να δηλώσουν την στήριξη τους στην κυβέρνηση με μοναδική απαίτηση οι αρχηγοί τους να αναλάβουν τα ηνία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μετά από ολοήμερες διαπραγματεύσεις τελικά τον Υπουργικό θώκο αναλαμβάνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης. χιουμορ5 ***Ο παραπάνω “Στρατιωτικός Καζαμίας” είναι ένα καθαρά χιουμοριστικό και φανταστικό κείμενο που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν έχει σκοπό να προσβάλλει κανέναν και αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας.
Άντε και του Χρόνου…
Καλή Χρονιά με Υγεία σε όλους !!!




























http://espekm.gr/home/?p=12097

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com