Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ--Το πυροβολικό της Λέσβου τίμησε την προστάτιδα του Αγία Βαρβάρα ...




Εκδηλώσεις για τη μνήμη της μεγαλομάρτυρας Αγίας Βαρβάρας προστάτιδας του Πυροβολικού στο Στρατόπεδο «Μαυρουδή Σαράντη», στη Λάρσο, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή.


Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας στο Εκκλησάκι της ΑΓΙΑΣ, εντός του Στρατοπέδου, ακολούθησε η ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ από τον Σεβασμιότατα Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιάκωβο, τον Σεβασμιότατα Μητροπολίτη Μυθημνης και τον κλήρο.

Τιμητικό άγημα υποδέχθηκε τους Σεβασμιότατους και τον Στρατηγό Διοικητή της 98 ΑΔΤΕ ο οποίος πήρε θέση στο αριστερό κλείτος επικεφαλής των Διοικητών μονάδων και των επιτελών.

Παρέστησαν επίσης, εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας αλλά και όλων των σωμάτων ασφαλείας.

Επίσης παρέστησαν εκπρόσωποι των εφέδρων, και εν αποστρατεία Στρατιωτικοί και αρκετοί πολίτες.

Μετά τη ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ, ο Στρατηγός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων και αναγνώστηκε η Διαταγή του Αρχηγού του Γ.Ε.Σ που ήταν αφιερωμένη στην εορτάζουσα ΑΓΙΑ.

Όταν αναγγέλθηκε το πέρας της τελετής, ο κόσμος είδε εκτεθειμένα τα βαρέα όπλα του ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ και κατέληξε στο Κ.Ψ.Μ της παρακείμενης μονάδος, επίσης το πυροβολικού.
Στην εκδήλωση συμμετείχε και η μπάντα της 98 ΑΔΤΕ

Κατά το έθιμο, προσφέρθηκαν αναψυκτικά ηδύποτα  και λουκουμάδες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι λουκουμάδες συμβολίζουν τα πυρά του πυροβολικού.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ…..
Το LesvosPost.com το μοναδικό ηλεκτρονικό ΜΜΕ που πάει παντού βρέθηκε στο Στρατόπεδο «Μαυρουδή Σαράντη», στη Λάρσο και κατέγραψε απόσπασμα από τις εκδηλώσεις εκεί.







Βίντεο,ΦΩΤΟ ρεπορτάζ Γεώργιος Στεφάνου (Δ/ντης- αρχισυντάκτης LesvosPost.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com