Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΜΥΤΙΛΗΝΗ--ΒΙΝΤΕΟ--«Αλλάχ ακ μπαρ» - Ισλαμιστική φιλανθρωπική οργάνωση στη Λέσβο !!!Προβληματισμός στις αρχές...


ΕΝΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ Γ. ΜΟΥΖΑΛΑ ΖΗΤΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ...





Προβληματίζει τις Ελληνικές διωκτικές αρχές βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση στη Λέσβο τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου της εδρεύουσας στο Λονδίνο Ισλαμιστικής φιλανθρωπικής οργάνωσης ONE NATION. Έμβλημα της οργάνωσης το έμβλημα των τζιχαντιστών, ο υψωμένος δείκτης του χεριού. Στο βίντεο μαζί με άλλα ανάλογα που η οργάνωση ανήρτησε στον ελεύθερο σε πρόσβαση από τον οποιονδήποτε προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, φαίνονται μέλη της οργάνωσης εν πλω με φουσκωτό σκάφος στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Σκάλας Συκαμνιάς και τουρκικών ακτών να υποδέχονται βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες και να τους καθοδηγούν στα Αγγλικά πώς και σε ποιο μέρος της ακτής να κατευθυνθούν. Στη συνέχεια τους απευθύνουν τρεις φορές στα Αραβικά τον Ισλαμιστικό χαιρετισμό Αλλάχ ακ μπαρ (ο Θεός είναι ένας) για να λάβουν ισάριθμες φορές την ανάλογη απάντηση.
Το βίντεο είναι προσβάσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση  της οργάνωσης στο facebook  και σε αυτό πάνω στο σκάφος φαίνονται εκτός από μέλη της οργάνωσης ONE NATION και μέλη της φιλανθρωπικής οργάνωσης TEAMHUMANITARIAN την οποία και κατονομάζουν επιβραβεύοντας την δημόσια για την καλή συνεργασία.
Ας σημειωθεί ότι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά σε χαμηλό ύψος πάνω από τη σωστική λέμβο με τα μέλη των ΜΚΟ πετά ελικόπτερο της δύναμης της Frontex στο νησί.
Σε άλλα τώρα βίντεο της οργάνωσης στην ίδια σελίδα στο Facebook παρουσιάζονται και πολλά άλλα ενδιαφέροντα από τη λειτουργία της οργάνωσης στη Λέσβο στο δεκαήμερο που χωρίς την έγκριση του οιοδήποτε επιχειρούσε. Για παράδειγμα εντυπωσιάζουν οι σκηνές διανομής νερού σε πρόσφυγες και μετανα΄στες που ετοιμάζονται να αναχωρήσουν από το λιμάνι στους οποίους αρνούνται να δώσουν νερό αν δεν το παραλάβουν με το δεξί τους χέρι, απόδειξη του ότι είναι καλοί μουσουλμάνοι! Στη σελίδα τα μέλη της ΝΟ ΝΑΤΙΟΝ έχουν ανεβάσει επίσης φωτογραφίες μελών τους πάντα με την κιτρινοπράσινη μπλούζα τους, ακόμα και φωτογραφίες τους από την υπαίθρια διαθρησκειακή προσευχή για τα θύματα των ναυαγίων που πραγματοποίησε ο Δήμος Λέσβου στη Μυτιλήνη.
Να τονίζουμε ότι τον τελευταίο καιρό έχει υπάρξει εντονότατη αντίδραση από τις ελληνικές αρχές αλλά μια τις τοπικές αρχές στη Λέσβο για το ανεξέλεγκτο της δράσης των ΜΚΟ στη Λέσβο. Πληροφορίες έλεγαν ότι 30 μόλις από τις 70 οργανώσεις που βρίσκονται στο νησί έχουν απογραφεί ενώ σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται από μη διαπιστευμένες οργανώσεις και μάλη τους που επιχειρούν χωρίς την απαραίτητη πιστοποίηση σε επιχειρήσεις διάσωσης και προσφοράς ιατρικών υπηρεσιών.     

Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/astynomiko-reportaz/islamistiki-filanthropiki-organosi-sti-lesvo 
............................................................................................

 

Επιστολή της Καλογήρου στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννη Μουζάλα


Ενημέρωση για τις ΜΚΟ ζητά η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

 Ε πιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ.  Ιωάννη Μουζάλα με την οποία ζητά ενημέρωση για το πόσες Μ.Κ.Ο. δραστηριοποιούνται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ποια η συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στη δράση τους και πόσοι σταθμοί υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων υφίστανται ή σχεδιάζονται στην περιοχή, απέστειλε η Περιφερειάρχης κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα  στον ημερήσιο τύπο της Λέσβου για τη δημιουργία σταθμού υποδοχής προσφύγων στη Βόρεια Λέσβο και συγκεκριμένα στη περιοχή μεταξύ Εφταλούς και Σκάλας Συκαμιάς από τη διεθνή οργάνωση IRC. Για το θέμα λήφθηκε απόφαση στη χθεσινή Αναλυτικά η Επιστολή της Περιφερειάρχη έχει ως εξής
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο της Λέσβου ( τα οποία επισυνάπτουμε) οργανώθηκε σταθμός υποδοχής προσφύγων στη Βόρεια Λέσβο και συγκεκριμένα στη περιοχή μεταξύ Εφταλούς και Σκάλας Συκαμιάς, δυναμικότητας  μέχρι και 3.500 ατόμων. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα οι χώροι οργανώθηκαν από την οργάνωση IRC και αναφέρονται αναλυτικά στοιχεία για το κόστος κατασκευής και λειτουργίας, για το απασχολούμενο προσωπικό καθώς και για τις συνδέσεις ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.
Με αφορμή τα ανωτέρω δημοσιεύματα, στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα και  σύμφωνα με σχετική απόφαση (αριθ. 87) του συλλογικού οργάνου τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:
1.       Ποιες Μ.Κ.Ο δραστηριοποιούνται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου σήμερα, με πόσα άτομα και ποια η δράση εκάστης εξ αυτών;
2.       Ποιά η συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην δράση τους;
3.       Ποιοί σταθμοί υποδοχής και φιλοξενίας υφίστανται ή σχεδιάζονται  στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ποιες αδειοδοτήσεις διαθέτουν;
Με την ίδια απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο ζητάει να ενημερώνεται για τις εκάστοτε Μ.Κ.Ο που προτίθενται να δραστηριοποιηθούν στα νησιά της γεωγραφικής περιοχής αρμοδιότητάς μας.
                   Με ιδιαίτερη εκτίμηση,


                                                 Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
                                                                              Χριστιάνα Δ. Καλογήρου




















http://emprosnet.gr/article/78894-enimerosi-gia-tis-mko-zita-i-perifereia-voreioy-aigaioy



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com