Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

"Αμόκ" για μια θέση στα νοσοκομεία: Έχουν υποβληθεί 50.000 αιτήσεις για 690 θέσεις !!!


Το σύστημα του ΑΣΕΠ «πέφτει» λόγω της μεγάλης ζήτησης - Όταν επανήλθε μετρήθηκαν 4 εκατ. «χτυπήματα» σε μια ώρα - Συνεχείς οι παρατάσεις - «Είχαν να προσλάβουν 5 χρόνια άνθρωπο στα νοσοκομεία. Είναι λογικό να γίνει χαμός» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
Στο «κόκκινο» βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα το σύστημα του ΑΣΕΠ από τα εκατομμύρια «χτυπήματα» και τις αγωνιώδεις προσπάθειες των υποψηφίων να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για πρόσληψη σε νοσοκομείο.

Η προκήρυξη (5κ/2015) που δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες αφορά προσλήψεις 690 ατόμων δευτεροβάθμιας και τεχνολογικής εκπαίδευσης για θέσεις νοσηλευτών, παραϊατρικών επαγγελμάτων αλλά και διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων.

Έως τώρα σύμφωνα με εκτιμήσεις έχουν υποβλήθεί αιτήσεις από 50.000 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι στους 1.000 υποψηφίους μόνο 14 άτομα θα επιτύχουν στο διαγωνισμό.

Ενδεικτικό της φρενίτιδας ήταν το γεγονός ότι κάποια στιγμή που επανήλθε για λίγο το σύστημα μετρήθηκαν 4.000.000 «χτυπήματα» μέσα σε μία ώρα φανερώνοντας την αγωνία των νέων ανθρώπων να βρουν μια θέση εργασίας.

Λόγω της προτόγνωρης κατάστασης το ΑΣΕΠ έχει δώσει τρεις φορές παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων εξαιτίας των τεχνικών προβλημάτων ενώ αναμένεται να δώσει άλλη μία (ίσως τριήμερη) έως την Τρίτη. Παράλληλα η μηχανογράφηση θα στηρίξει με νέους servers το σύστημα προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο μεγάλος όγκος των υποψηφίων.

«Είχαν να προσλάβουν 5 χρόνια άνθρωπο στα νοσοκομεία. Είναι λογικό να γίνει χαμός» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και προσθέτει: «Δεν αποκλείεται να δημιουργούνται επίτηδες τεχνικά προβλήματα για να χρονοτριβούν  αφού δεν έχουν χρήματα να καλύψουν τις νέες προσλήψεις. Να δείτε ότι θα καθυστερήσουν τις προσλήψεις έως το καλοκαίρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr