Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Νέος εμφύλιος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις «γυναίκες στα χακί» και τα στρατιωτικά λύκεια ...



Σε «άδειασμα» του υπουργού Άμυνας και των σχεδίων του για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας με δηλώσεις τους δύο εκ των σημαντικών στελεχών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνοντας και επίσημα τον ενδοκυβερνητικό εμφύλιο που έχει ξεσπάσει.

Δηλωτική ήταν η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου ο οποίος όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει τις προτάσεις Καμμένου επισήμανε ότι για τον ίδιο μεγαλύτερη αξία έχει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε για τη μοριοδότηση των οπλιτών.

«Η κυβέρνηση επομένως θεωρώ ότι έχει καταθέσει θεσμικά πρόταση πολύ επίκαιρη για τον στρατό. Όσα λέει ο κ. Καμμένος δεν αποτελούν προϊόν κάποιου νομοθετικού εργαλίου. Είναι οι απόψεις του, αν συμφωνούσαμε θα ήμασταν στο ίδιο κόμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά στο πρώτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. «Τα στρατιωτικά λύκεια δεν είναι μείζον θέμα. Δεν έχω την ίδια άποψη για το θέμα αυτό».


«Δεν πρόκειται για κυβερνητική θέση και δεν έχει συζητηθεί στα αρμόδια όργανα» ξεκαθάρισε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στα ΠαραπολιτικάFM. Όχι μόνο, δε, τόνισε ότι «είναι προσωπικές απόψεις του κ. Καμμένου» αλλά προχώρησε ένα βήμα μπροστά εκφράζοντας την άποψή του υπέρ της μελλοντικής κατάργησης της υποχρεωτικής στράτευσης και των ανδρών.

Η ιδέα των «γυναικών στα χακί» καθώς και η σύσταση λυκείων των τριών όπλων, ναυτικού, αεροπορίας και στρατού έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με κομματικούς παράγοντες να μιλούν για «στρατιωτικοποίηση» επισημαίνοντας ότι την ώρα που ο Πάνος Καμμένος προωθεί τη δική του ατζέντα καταψηφίζοντας το σύμφωνο συμβίωσης δε γίνεται ο Αλέξης Τσίπρας να επιτρέπει στον εταίρο του να θέτει τέτοια θέματα. Ήδη τη διαφωνία του εξέφρασε και ο εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης με τη δήλωσή του οτι «αν τους αρέσει να πάνε. Είμαι υπέρ της ισότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Δεν είμαι υπέρ της υποχρεωτικής θητείας των γυναικών».

Οι δηλώσεις αυτές ωστόσο δεν φαίνεται να πτοούν τους ΑΝΕΛ, οι οποίοι δια της εκπροσώπου τύπου Μαρίνας Χρυσοβελώνη επιμένουν ότι ήταν γνωστό ότι το κόμμα τους είχε τις δικές του θέσεις σε διάφορα θέματα. «Δεν υπάρχει ρωγμή στην κυβερνητική συνεργασία. Όταν ξεκίνησε η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν γνωστό ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν τις δικές τους θέσεις σε διάφορα θέματα» δήλωσε η κυρία Χρυσοβελώνη στα ΠαραπολιτικάFM. Εξήγησε, δε, όσον αφορά τα περί στράτευσης γυναικών ότι «είναι μια πρόταση του υπουργού Άμυνας» σημειώνοντας ότι όταν πάρει σάρκα και οστά θα τεθεί σε διαβούλευση προκειμένου να ακούσει τις διαφορετικές απόψεις και να υπάρξει και ολοκληρωμένη πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com