Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Η Α.Ε.Κ.,ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ...


Αφιέρωμα στην ΑΕΚ και στην προοπτική κατασκευής του νέου γηπέδου με την επωνυμία «Αγιά Σοφιά» έκανε τουρκική ιστοσελίδα, εξηγώντας τους λόγους που η Ένωση επέλεξε τη συγκεκριμένη ονομασία.
«Η ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να ξεκινήσει το γήπεδό της τα τελευταία δύο χρόνια, όμως τώρα επιτέλους μπορεί. Το γήπεδο της ΑΕΚ μπήκε στον προϋπολογισμό της Περιφέρεις και φέρεται να δοθούν 20 εκατ. ευρώ για να κατασκευαστεί.
Έτσι πλέον μέσα στο νέο χρόνο που θα έρθει το γήπεδο της ΑΕΚ είναι κοντά στην κατασκευή του».
Παράλληλα, οι Τούρκοι κάνουν ειδική μνεία στο λόγο που το νέο σπίτι της ομάδας θα δοθεί το όνομα «Αγιά Σοφιά»: «Η ΑΕΚ γεννήθηκε το 1924, όταν Έλληνες μετανάστευσαν στην Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη. ΑΕΚ σημαίνει Αθλητική Ένωση Κωνσταντινούπολης, έχει ως έμβλημα του συλλόγου το σύμβολο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η Αγιά Σοφιά είναι το διασημότερο έργο εκείνης της εποχής. Κατά τη Βυζαντινή περίοδο είχε μεγάλη σημασία γι' αυτούς η Αγιά Σοφιά και έτσι αποφασίστηκε να δοθεί αυτό το όνομα και στο γήπεδο της ΑΕΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com