Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015

Ένοπλες Δυνάμεις ή Άοπλες αδυναμίες; ...


Γράφει η Αγγελακοπούλου Σταυρούλα
Καιρό τώρα ,έχουν μεθοδευμένα στρέψει την κοινωνία εναντίον των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. Ένα μεγάλο θέμα που απασχόλησε τη κοινή γνώμη για τα στελέχη των Ε.Δ. ήταν το γεγονός της επιστροφής ενός μικρού μέρους των αποδοχών τους από το ΣτΕ. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που παρουσιάζουν τεχνηέντως τα ΜΜΕ. Ένας αχταρμάς από ψέματα κρυμμένα σε ανακρίβειες, χωνεμένα και ανακατεμένα με μισές αλήθειες για να ξεγελάσουν άραγε τους στρατιωτικούς (!) τη κοινωνία ή τους ίδιους;
Οι στρατιωτικοί υπέστησαν μειώσεις μισθών που ξεπερνούν το 60% του μισθού τους. Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι κόπηκαν τα δώρα οι συνολικές απολαβές ενός στρατιωτικού μέσα σε ένα χρόνο έχουν συρρικνωθεί τόσο , ώστε να μπορούμε να μιλάμε για εξαθλίωση. Πολλοί εκφέρουν άποψη για τους στρατιωτικούς χωρίς να γνωρίζουν τίποτα για το επάγγελμά τους. Να υπενθυμίσουμε κάπου εδώ ότι οι στρατιωτικοί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι και δεν έχουν τίποτα κοινό με τους δημόσιους υπαλλήλους. Η πιο σημαντική διαφορά τους είναι ότι έχουν δεσμευτεί με όρκο να προσφέρουν και τη ζωή τους για την εκτέλεση της αποστολής τους, κάτι που θα έπρεπε να τιμάται από την πολιτεία και την κοινωνία. Αυτό καλλιεργήθηκε βέβαια, συστηματικά, και από τις εκάστοτε κυβερνήσεις διότι έχουν δείξει φοβία στην επιλογή των στρατιωτικών με προσωπικότητα. Δεν αντέχουν τις πρωτοβουλίες και τις διαφωνίες. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιούν τον όρο «ΕΝΣΤΟΛΟΣ» για να περιγράψουν από τον οπλίτη μέχρι τον αρχηγό του στρατού. Η πολιτεία έχει συνεργήσει στην απαξίωση των στρατιωτικών, όταν εξισώνει μισθολογικά τον Πρωτοδίκη με τον αρχηγό Γενικού Επιτελείου. Επίσης κατά καιρούς έχουμε ακούσει για απίστευτα προνόμια που απολαμβάνουν οι στρατιωτικοί, που όχι μόνο δεν υφίστανται, αλλά και όσα από αυτά τα λίγα ισχύουν, αφορούν ελάχιστους και συνήθως πολύ υψηλά ιστάμενους. Παρόλο το κλίμα που έχει δημιουργηθεί το ηθικό των στελεχών των Ε.Δ. διατηρείται σε υψηλό επίπεδο, συνεχίζοντας την συνεχή επαγρύπνηση για την ασφάλεια του τόπου μας, τη διατήρηση της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας και την κοινωνική προσφορά σε κρατικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Εν κατακλείδι η ιστορική πραγματικότητα έχει αποδείξει το καταλυτικό ρόλο των Ε.Δ. μίας χώρας στο γίγνεσθαι της εξωτερικής πολιτικής της. Το ερώτημα που γεννάται και θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την κοινωνία μας, που καθημερινά δέχεται τεχνηέντως εφαρμοσμένη πλύση εγκεφάλου, είναι τι θέλει .. Ένοπλες Δυνάμεις η Άοπλες Αδυναμίες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr