Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015

Η κυβέρνηση "πετά" στο δρόμο 275 Έλληνες παλιννοστούντες και επιδοτεί ενοίκιο σε 20.000 "μετανάστες"...

ceadceb3ceb3cf81ceb1cf86cebf-acf80cebfcebaceb5cebdcf84cf81cf89cebcceadcebdceb7cf82

 

Τη στιγμή που η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Κομισιόν ξεκινά πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για 20.000 πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα (και δεν ξέρουμε πόσοι από αυτούς θα αποδειχθούν τζιχαντιστές ισλαμοφασίστες), διακόπτει την επιδότηση ενοικίου 275 Ελλήνων παλιννοστούντων από την πρώην Σοβιετική Ένωση, οι οποίοι δεν έχουν κανέναν άλλο πόρο και είναι στην πλειοψηφία τους πάμπτωχοι υπερήλικες, με κομμένη σύνταξη από τον ΟΓΑ. Είναι 171 στον Έβρο, 89 στην Ξάνθη και 15 στη Ροδόπη. Από τις 20/11/2015 το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει σε έγγραφό του (Αρ. Πρωτ. 75990) οι συμβάσεις που έχουν για κάλυψη ενοικίων θα λήξουν στις 31/12/2015 ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ.


Sto dromo275 Pallinostountes

Σε αντίθεση με τον εχθρικό και ψυχρό λόγο του υπουργικού κειμένου για τους Έλληνες ομογενείς, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής φροντίζει πολύ περισσότερο τους "μετανάστες" (πρόσφυγες και «πρόσφυγες») με δράση για επιδότηση ενοικίου και γράφει χαρακτηριστικά «η εν λόγω δράση συμβάλλει ενεργά στην ένταξη πολιτών τρίτων χωρών και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με τρόπο διττό: – διασφαλίζει ένα περιβάλλον με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο, – συμβάλλει στην ένταξη τους στον κοινωνικό ιστό και προστατεύει από τον αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση, ενώ παράλληλα, πρόκειται να υλοποιηθεί με τρόπο αποτελεσματικό για την ουσιαστική συμβολή της εν λόγω δράσης στην πραγματική οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr