Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Βερολίνο: Δεν υπάρχει πρόταση της Κομισιόν για κοινές περιπολίες Ελλάδας - Τουρκίας στο Αιγαίο ...


Την πρόταση για κοινές περιπολίες Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο, διαψεύδει το Βερολίνο.
«Δεν γνωρίζω κάποια πρόταση της Κομισιόν για κοινές περιπολίες ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής και σίγουρα όχι πρόταση νομοθετικού περιεχομένου», δήλωσε Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο και παρέπεμψε στις δύο χώρες, οι οποίες, όπως είπε, βρίσκονται σε απευθείας επικοινωνία μεταξύ τους.
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντά, πιστεύω, τον Τούρκο πρωθυπουργό και σύμφωνα με όσα μας είπε, έχει δημιουργηθεί μία διμερής ομάδα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας για να συζητούνται τακτικά αυτά τα θέματα, όπου συμμετέχουν και οι αρμόδιοι ειδικοί της ακτοφυλακής», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.
Αναφερόμενη στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ίδια πηγή επισήμανε ότι δεν μπορεί ακόμη να υπάρξει δέσμευση σχετικά με το πότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι νομοθετικές πράξεις. Από γερμανικής πλευράς θα πρέπει, πρόσθεσε, να γίνει το επόμενο έτος, ενώ πρέπει να δοθεί και η έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Αν αυτό γίνει μέχρι το καλοκαίρι, τόσο το καλύτερο, αλλά αυτό θα ήταν πάρα πολύ φιλόδοξο», τόνισε ο κυβερνητικός αξιωματούχος και σημείωσε ότι το πόσο γρηγορα θα προχωρήσει η διαδικασία είναι και θέμα της ολλανδικής προεδρίας η οποία αναλαμβάνει τον Ιανουάριο.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr