Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Οι μισές οικογένειες στην Ελλάδα ζουν με τις “κουτσουρεμένες” συντάξεις του παππού η της γιαγιάς!...


Μία στις δύο οικογένειες στην Ελλάδα ζουν…με τη σύνταξη του παππού ή της γιαγιάς, σύμφωνα… με Κυριακάτικη εφημερίδα, ενώ η μείωση των συντάξεων τα τελευταία 6 χρόνια αγγίζει το 45%.
Μιλώντας στην εφημερίδα ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Σάββας Ρομπόλης αναφέρει πως «Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν 350.000 οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο μέλος, 500.000 οικογένειες έχουν μόνον έναν εργαζόμενο κι από το 1.350.000 των ανέργων μόνο οι 105.000 παίρνουν επίδομα ανεργίας, ενώ ένα στα δύο νοικοκυριά έχει βασικό εισόδημα τη σύνταξη. Αλλά και η αγορά θα έχει πρόβλημα» .
Ο ίδιος επισημαίνει ότι η λεγόμενη «σύγκρουση γενεών» θα εκδηλωθεί το 2038. Τονίζει πως ακόμη κι αν θα έχει βελτιωθεί η οικονομία, δεν θα εξασφαλίζεται η ανταποδοτικότητα για τις συντάξεις. Οι παροχές των συνταξιούχων θα είναι πολύ μικρότερες από τις εισφορές που θα έχουν καταβάλει.
«Δεν ζεις, φυτοζωείς», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, απαντώντας στο ερώτημα πώς είναι να ζει κανείς με τη σύνταξη ενός ηλικιωμένου.
«Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδίας μας, το 70% των συνταξιούχων ζει με συντάξεις 550-600 ευρώ. Τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της εκρηκτικής ανεργίας, ειδικά των νέων, όλο και περισσότερες οικογένειες βασίζονται, για να επιβιώσουν, στην ήδη πετσοκομμένη σύνταξη του παππού και της γιαγιάς» προσθέτει, σημειώνοντας ότι τα νοικοκυριά δεν μπορούν να ζήσουν με αυτές τις «συντάξεις πείνας». Αναμενόμενη εξέλιξη θεωρεί την «μαζική φτωχοποίηση και εξαθλίωση των ήδη εξασθενημένων οικονομικά στρωμάτων και ραγδαία υποβάθμιση της ζωής των λαϊκών οικογενειών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com