Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Η πιο "ασφαλής" ημέρα για να υποβληθείτε σε επέμβαση & ποιες να αποφύγετε...


Ποια είναι η κατάλληλη μέρα για να υποβληθείτε σε ένα χειρουργείο ή μία σοβαρή επέμβαση; Ποιες μέρες πρέπει να αποφύγετε;

Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο, ωστόσο οι επιστήμονες φαίνεται πως έχουν ακόμη και για αυτό απαντήσεις, που έχουν προκύψει, φυσικά, από την ανάλυση των διαθέσιμων στατιστικών στοιχείων.
Οι πιο «ασφαλείς» και οι πιο «επικίνδυνες» ημέρες
Η χαμηλότερη θνησιμότητα εντοπίστηκε στους ασθενείς που χειρουργήθηκαν Δευτέρα. Οι θάνατοι αυξάνονταν σταδιακά κάθε μέρα της εβδομάδας που περνούσε και κορυφώνονταν τις Παρασκευές (αύξηση 44% έναντι της Δευτέρας).
Ακόμη μεγαλύτερος ήταν ο κίνδυνος θανάτου μετά από χειρουργική επέμβαση μέσα στο Σαββατοκύριακο (αύξηση 82% έναντι της Δευτέρας), αλλά στο διήμερο της αργίας σπάνια γίνονται προγραμματισμένα χειρουργεία, συνεπώς σε απόλυτο αριθμό ο αριθμός των θανάτων ήταν μικρός.
«Οι πρώτες 48 ώρες μετά από μια επέμβαση είναι συχνά η πιο κρίσιμη περίοδος για τους χειρουργημένους ασθενείς. Έτσι αν η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι χαμηλότερη μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως έχουν δείξει και ορισμένες προηγούμενες μελέτες, είναι αναμενόμενο να εμφανίζονται υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας όχι μόνο στους ασθενείς που χειρουργούνται μέσα στο σαββατοκύριακο, αλλά και σε όσους κάνουν επέμβαση προς το τέλος της εβδομάδας, οπότε η μετεγχειρητική φροντίδα τους πέφτει μέσα στο σαββατοκύριακο», εξηγεί ο Δρ Αϊλίν.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από Ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Κολεγίου Ιμπέριαλ του Λονδίνου.


Κέρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com