Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

BINTEO-ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ EΛ. ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ:"Η Βοσνία – Ερζεγοβίνη πρέπει να καταργηθεί ως ενιαίο κράτος" ...


Κύριε Πρόεδρε,

     Μετά τη βίαιη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας για τα συμφέροντα της Γερμανίας και της Αμερικής του διαίρει και βασίλευε, 20 χρόνια μετά την υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας του Ντέιτον, η κατάσταση στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη είναι ακριβώς όπως ήταν στην απαρχή του πολέμου το 1992.

     Μια χώρα με οικονομική διάβρωση, εθνολογικό μίσος και διαχωρισμούς, ένα κράτος μη λειτουργικό, όπου ευδοκιμούν η διαφθορά και η παρανομία.

     Μιλάμε και για ένταξη της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης στην Ένωση, ενώ ισχύει η συμφωνία, πράγμα παράδοξο και μη εφικτό.

     20 χρόνια αργότερα η Συμφωνία εξακολουθεί να καθορίζει το πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο της χώρας, χρειάζεται δε, επειγόντως αναθεώρηση και ενώ απέτρεψε περαιτέρω διαμάχες, εντούτοις μάλλον τις πάγωσε παρά τις επέλυσε.

     Αλήθεια άραγε, πως είναι δυνατό να συνεννοηθούν οι Ορθόδοξοι Σέρβοι, με τους Καθολικούς Κροάτες και τους φανατικούς μουσουλμάνους Βόσνιους, που χρηματοδοτούνται άμεσα από Τουρκία και Σαουδική Αραβία;

     Η Βοσνία – Ερζεγοβίνη πρέπει να καταργηθεί ως ενιαίο κράτος και οι Κροάτες Σέρβοι να ενωθούν με τις μητέρες πατρίδες τους.

     Όσο για την εναπομένουσα μουσουλμανική Βοσνία να απομονωθεί παντελώς και να της κοπεί ο ομφάλιος λώρος που τη συνδέει με Τουρκία και Σαουδική Αραβία, για να μην εξελιχθεί σε νέο Ισλαμικό Κράτος μέσα στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com