Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Bild: Η Γερμανία θα στείλει «μυστικούς πράκτορες» στη Δαμασκό για να συνεργαστούν με τον Άσαντ ...


Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να ανοίξει παράρτημα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) στη Δαμασκό, σε μια προσπάθεια να συνεισφέρει πιο αποτελεσματικά στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Παρόλο που ακόμα δεν έχει υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση, ανώνυμες πηγές επιβεβαιώνουν στην εφημερίδα Bild ότι η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να ανοίξει παράρτημα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) στη Δαμασκό, σε μια προσπάθεια να συνεισφέρει πιο αποτελεσματικά στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Η πηγή της γερμανικής εφημερίδας ανέφερε ότι τα πρώτα βήματα για την αναθέρμανση των σχέσεων της BND με τις συριακές υπηρεσίες πληροφοριών θα γίνουν από τις αρχές κιόλας του 2016 και ενδέχεται να περιλαμβάνουν ακόμα και το άνοιγμα της γερμανικής πρεσβείας στη Δαμασκό, η οποία είχε κλείσει τον Φεβρουάριο του 2012.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, αρχική επιθυμία της BND είναι να δημιουργήσει έναν προσωρινό σταθμό (rezidentur) στη συριακή πρωτεύουσα, με τον απώτερο στόχο να μεταφέρει μόνιμα προσωπικό της εκεί.

Εάν ευσταθούν οι πληροφορίες της Bild, η Γερμανία θα γίνει το πρώτο δυτικό κράτος και μέλος του NATO που θα διαφοροποιηθεί από την πολιτική «περιθωριοποίησης» του Σύρου προέδρου, Μπασάρ Αλ Άσαντ, και θα ανοίξει παράρτημα της υπηρεσίας πληροφοριών της στη Δαμασκό, με σκοπό τη συνεργασία με την επίσημη κυβέρνηση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com