Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Username και password.. του προϊσταμένου της ΕΥΠ, σε PostIt !!!


Τα προσωπικά μας δεδομένα και οι κωδικοί ασφάλειας και πρόσβασης στο διαδίκτυο, είναι προσωπικοί, και η κοινοποίηση τους σε δημόσια θέα, μπορούν να δημιουργήσουν ζητήματα ασφαλειας. Όταν όμως ο υπολογιστής ανήκει στον αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη τα ζητήματα ασφαλείας, θέτουν πιο αυστηρές παραμέτρους.
wpid-photogrid_1448229207243
Ανανεώθηκε η επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην οποία φιλοξενείται η φωτογραφία του αρμόδιου Υπουργού, Νίκου Τόσκα, με το βιογραφικό του σημείωμα. Πρόκειται για τον πολιτικό προϊστάμενο για τη Δημόσια Ασφάλειας και Τάξη, και της ΕΥΠ.
Με μια πιο προσεκτική ματιά ωστόσο, εύκολα μπορεί κάποιος να διακρίνει στη φωτογραφία του Νίκου Τόσκα, το κίτρινο Post-It, κολλημένο στην αριστερή πλευρά της οθόνης στον υπολογιστή του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο οποιο ειναι ευδιάκριτο το username και ο κωδικός πρόσβασης στο δίκτυο.. Βέβαια στο post it δεν αναφέρεται το δίκτυο πρόσβασης, αν δηλαδή οι κωδικοί είναι για το εσωτερικό σύστημα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (policeonline) των Υπηρεσίων ΕΛ.ΑΣ. ή αφορούν άλλο δίκτυο «ειδικής» πρόσβασης. Στην περίπτωση πάντως που οι κωδικοί αφορούν το policeonline, όσοι από τους σχεδόν 45.000 υπαλλήλους της ΕΛΑΣ, έχουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο δίκτυο, μπορούν να κάνουν χρήση των κωδικών..

Πάντως όπως και να χει η δημόσια θέα των κωδικών του υπολογιστή στη νευραλγική θέση του πολιτικού προϊσταμένου της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ, θέτει θέματα ασφαλεία και της γενικότερης συναίσθησης..
Έχει ενδιαφέρον αν και σε ποιο πλαίσιο θα είναι η απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη..







 http://espekm.gr/home/?p=11224










Νάντια Αλεξίου- NantiaReport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com