Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΤΩΡΑ:Μεϊμαράκης: Παραιτούμαι από πρόεδρος, αν παραιτηθούν και οι άλλοι ...




«Να παραιτηθούν ο Τζιτζικώστας απο περιφερειάρχης και οι Μητσοτάκης, Γεωργιάδης απο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι» - «Ο Σαμαράς είχε εγγυηθεί για την εταιρεία» - Ποιους, πέραν της Γιαννάκου πρότεινε για τη θέση του υπηρεσιακού προέδρου - Ο «εμφύλιος» έγινε επίσημος στην ΝΔ.Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έπειτα από το φιάσκο της εκλογής προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.Σε δηλώσεις του έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού το πρωί της Δευτέρας,
ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε χαρακτηριστά ότι δεν είναι «γαντζωμένος» στις καρέκλες και γι' αυτό, όπως είπε, θα ζητήσει  να οριστεί μεταβατικός πρόεδρος από σήμερα, «ώστε να προχωρήσουμε στις εσωκομματικές εκλογές».

«Θα παραιτηθώ, αλλά να παραιτηθεί και ο Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης»
«Είμαι διατεθειμένος να παραδώσω την καρέκλα του μεταβατικού προέδρου», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης μετά την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών, αλλά με την προϋπόθεση να παραιτηθεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης και οι Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν είμαι γαντζωμένος στην καρέκλα», σημείωσε και πρότεινε για τη θέση του μεταβατικού προέδρου τη Μαριέτα Γιαννάκου, τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη, τον Δημήτρη Σιούφα και την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη.

«Εκτιμώ την κυρία Γιαννάκου, τον κ. Σιούφα ή την κυρία Μπενάκη»
«Ευτυχώς θα παρέδιδα τη θέση του μεταβατικού προέδρου αλλά κανείς δεν ήθελε. Μετά τις εκλογές έγινε συνάντηση με πρωτοβουλία Μητσοτάκη και εγώ είπα ότι θα παραιτηθώ από μεταβατικό πρωθυπουργός αλλά να παραιτηθεί και ο Τζιτζικώστας. Είμαι διατεθειμένος να παραιτηθώ από μεταβατικός πρόεδρος. Εκτιμώ την κυρία Γιαννάκου, τον κ. Σιούφα ή την κυρία Μπενάκη», ανέφερε, σημειώνοντας πως δεν παραιτείται από την διαδικασία εκλογής προέδρου.

«Δεν έχω εμπιστοσύνη στον Παπαμιμίκο, είναι άνθρωπος του Σαμαρά»
Την ίδια ώρα, υποστήριξε πως η καρέκλα του δημιουργούσε περισσότερα μειονεκτήματα από πλεονεκτήματα, γι' αυτό και όπως εξήγησε, ζήτησε από τον Πλακιωτάκη στην ΚΟ να συζητήσουν και για τα ζητήματα αυτά.

«Πρέπει να γίνει ο μεταβατικός πρόεδρος και να προχωρήσει η διαδικασία. Τον καλώ από τώρα να του παραδώσω την καρέκλα αλλά να παραιτηθεί και ο Τζιτζικώστας και οι άλλοι δύο από τα αξιώματά τους. Να μην υψώσουν τους τόνους, να καταλάβουν ότι αν βουλιάξει το καράβι. Όσο λιγότερο μιλάμε τόσο καλύτερα. Δεν χρειάζεται να με προκαλούν», ανέφερε, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στον κ. Παπαμιμίκο γιατί «αυτός και οι άλλοι είναι άνθρωποι του Σαμαρά».

«Ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία»
«Την ώρα που το καράβι πάει να βυθιστεί, αντί να το σώσουμε, αυτοί κάνουν επιθέσεις και ζητούν και την παραίτησή μου;», διερωτήθηκε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία, γιατί λοιπόν εκπλήσσονται όλοι;.Τόσο θράσος σήμερα να λένε ότι έφταιγα εγώ. Μάλλον έφταιγα γιατί τους εμπιστεύτηκα».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μεϊμαράκης  χαρακτήρισε ως μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες την χθεσινή, «εκκωφαντική» σιωπή του, έπειτα από την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών.

«Βρήκαν το θέμα της τεχνικής βλάβης, ως πεδίο αντιπαράθεσης»
«Σε αυτή τη διαδικασία προσήλθα με σεβασμό στους συνυποψηφίους μου και στη διαδικασία και γι' αυτό δεν έκανα και πολλές εμφανίσεις. Δεν απάντηση πολλές φορές και σε διάφορες προκλήσεις προσωπικές που δέχθηκα», είπε και πρόσθεσε: «Χθες δεν μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες. Ενώ είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι, οι εκλεκτοί συνάδελφοι βρήκαν το θέμα της τεχνικής βλάβης, ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης, ενώ και οι ίδιοι γνώριζαν τα πάντα». 

Κατά τις δηλώσεις του ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε επίθεση κατά των συνυποψηφίων τους στις εκλογές της ΝΔ, λέγοντας ότι βρίσκει «πολύ επικριτικό» να λένε ότι δεν γνώριζαν.

«Όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρεία και αντιπρόσωποι όλων των υποψηφίων μετέχουν στην ΚΕΦΕ», ανέφερε και εξήγησε ότι όταν έγινε ο διαγωνισμός και επελέγη η εταιρεία για τις εκλογές, ελέχθη ότι είναι εταιρεία που έχει αναλάβει εργασίες όταν ήμασταν κυβέρνηση και ότι θα κάνει καλά τη δουλειά της.

«Ακουσα και τον κ. Βορίδη, που είχε δικηγορικές σχέσεις με την εταιρεία»
«Είναι υποκριτικό υπουργοί που συμμετείχαν στην κυβέρνηση που έδινε έργα σε αυτή την εταιρεία να τα λένε αυτά. Όπως άκουσα και τον κ. Βορίδη που είχε δικηγορικές σχέσεις με την εταιρεία», ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως «οι άρτι αφιχθέντες θα έπρεπε να δείξουν σεβασμό σε όσους έδωσαν τη ζωή τους σε 41 χρόνια στο κόμμα για να τους υποδεχθεί».

Μάλιστα, μεταξύ άλλων ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό του για την εταιρεία.

«Τόσο θράσος σήμερα να λένε ότι έφταιγα εγώ»
«Ευθύνες σαφώς υπάρχουν. Ο γενικός διευθυντής γνώριζε την εταιρεία, το Μαξίμου επί Σαμαρά είχε συνεργαστεί με την εταιρεία. Τόσο θράσος σήμερα να λένε ότι έφταιγα εγώ», είπε και σημείωσε: «Γίνονται πολύ μικροί την ώρα που το καράβι βουλιάζει και ζητάνε την παραίτηση».

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, «το κόμμα είναι εδώ, θα παραμείνει δυνατό, θα ξεπεράσει το δύσκολο διάστημα και σε σύντομο διάστημα θα πάμε σε εκλογές».

Σκέφτεται να καταθέσει μήνυση κατά της εταιρείας  
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης θα καταθέσει μήνυση και αγωγή κατά της εταιρείας για προσωπική ηθική βλάβη, ενώ το ίδιο φέρεται να προσανατολίζεται να κάνει και σε βάρος των κ.κ. Παπαμικού, Πέτσα και Τσιμάρα, των τριών κομματικών στελεχών της ΝΔ, που είχαν εμπλακεί στην επιλογή της συγκεκριμένης εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com