Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ο “Μεσαίωνας” του μνημονίου ξεκινά! Ναι σε όλα από την κυβέρνηση!!!




Διαβάστε τι θα γίνει με πλειστηριασμούς και δάνεια..

Ήταν να μην κλείσει αυτή η συμφωνία και να παρουσιάσει τα «αποτρόπαια» αποτελέσματα της! Γιατί δεν νομίζουμε πως υπήρχε κάποιος ο οποίος θα είχε την εντύπωση και την πεποίθηση πως θα άφηναν οι δανειστές να περάσουν οι δικές μας απόψεις και να κλείσει το «deal» υπέρ μας! Είναι πολλά τα λεφτά «Άρη» που έλεγε και η αξέχαστη ελληνική ταινία, συγκεκριμένα 10+2 δις από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας.
Η συμφωνία προβλέπει προστασία δυο ταχυτήτων για τους οφειλέτες ενυπόθηκων στεγαστικών δάνειων και κούρεμα του χρέους, εφόσον η εμπορική αξία του ακινήτου έχει πέσει κάτω από την αντικειμενική που είχε το ακίνητο. Απολυτή προστασία θα υπάρξει αποκλειστικά για την πρώτη κατοικία, για το 25% των δανειοληπτών που έχουν εισοδήματα φτώχειας και ακίνητο αντικειμενικής αξίας έως 170.000 €, άσχετα από την οικογενειακή κατάσταση, δηλαδή και χωρίς γυναίκα και παιδιά.
Τα εισοδηματικά κριτήρια είναι:
- για ένα άτομο δηλωθέν εισόδημα 8.180 €
-για έγγαμο 13.917 ετήσιο οικογενειακό εισόδημα
- για κάθε παιδί έως δυο παιδιά 3.361 επιπλέον το καθένα. Δηλαδή μια Τετραμελής οικογένεια θα πρέπει να έχει δηλωθέν εισόδημα έως 20.639. €.
Στην περίπτωση όμως που έχει υψηλότερα εισοδήματα θα μπορεί να προστατεύεται υπό όρους και προϋποθέσεις, που του προσφέρει η δεύτερη κατηγορία. Συγκεκριμένα η δεύτερη κατηγορία προστατεύει το 35% των κόκκινων δάνειων και υπάγονται νοικοκυριά που έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα και μεγαλύτερη αξία πρώτης κατοικίας. Έτσι το όριο περιουσίας ανεβαίνει στις 230.000 € αντικειμενική αξία κατοικίας για μια οικογένεια.
Τα όρια διαβίωσης ορίζονται ως εξής:
  1. 35.086 € για τετραμελή.
  2. για άγαμο το όριο θα είναι 13.906 €
  3. για δυο άτομα 23.659 €
  4. για κάθε παιδί προσαυξάνεται κατά 5.714 ευρώ εώς δυο παιδιά. Ανεβαίνει έτσι εις στα 35.086 €.
Πώς θα υπολογίζεται η δόση…
Και στις δυο παραπάνω προστασίας η τράπεζα σε συνεργασία με τον δανειολήπτη είναι εκείνο που θα προσδιορίζουν το ύψος της δόσης που πρέπει να πληρώνει ο δανειολήπτης. Η δόση θα υπολογίζεται με βάση όχι μόνο το διαθέσιμο του δανειολήπτη και την τρέχουσα εμπορική αξία του ακινήτου, που θα προσδιορίζεται από μεσίτες η άλλο μηχανισμό που θα συμφωνηθεί.
Ειδικά για τους φτωχούς δανειολήπτες όμως (της πρώτης κατηγορίας δηλαδή) προβλέπεται ότι ακόμα αν δεν έχουν να πληρώσουν την ελάχιστη δόση, τότε το κράτος θα αναλάβει την πληρωμή των δόσεων αυτών στην τράπεζα, κάτι που εκτιμάται πως θα κοστίσει μόνο το 2016 στο δημόσιο περί τα 100 εκατ. ευρώ.
Και οι δυο περιπτώσεις διευθέτησης των κόκκινων δάνειων δεν θα ισχύουν εσαεί αλλά για μια τριετία, δηλαδή έως το τέλος του 2018, όποτε θα γίνει επισκόπηση της κατάστασης για να καθοριστούν νέα κριτήρια
Κούρεμα δανείου….
Η συμφωνία με τους θεσμούς προβλέπει όμως και ότι όπου διαπιστώνεται ότι η τρέχουσα εμπορική αξία είναι πλέον χαμηλότερη από την αντικειμενική αξία του ακινήτου, τότε το δάνειο θα κουρεύεται και θα επαναϋπολογίζεται με βάση την εμπορική και όχι την αντικειμενική τιμή
Φόρος στο κρασί
Όπως είπε ο υπουργός στη συνέντευξη τύπου, εκτιμήθηκε ότι λείπουν άλλα 100 εκατ. ευρώ για να καλυφθεί ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση  και εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις. Η μία αφορά στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα κρασιά, της τάξης των 30 λεπτών του ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com