Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

«Εκρηξη» των ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Σεπτέμβριο - "Βουλιάζουν" τα έσοδα !!!


Αύξηση κατά περίπου 1,5 δισ. ευρώ παρουσίασαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Σεπτέμβριο, οι οποίες διαμορφώθηκαν συνολικά από τις αρχές του 2015, στα 8,392 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Συγκεκριμένα, αυξήθηκαν κατά 1,469 δισ. ευρώ σε σχέση με έναν μήνα πριν, ποσό ρεκόρ αν αναλογιστεί κανείς ότι τους τελευταίους μήνες η αύξηση ήταν κοντά στα 500 εκατ. ευρώ ή λίγο κάτω από το 1 δισ. ευρώ, πριν την ενεργοποίηση της ρύθμισης των 100 δόσεων.
Μάλιστα, αν σε αυτό προστεθούν και τα 72 δισ. ευρώ των συσσωρευμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών έως το τέλος του έτους, ο λογαριασμός υπερβαίνει τα 80 δισ. ευρώ.
Από τα επιμέρους στοιχεία προκύπτει ότι τον Σεπτέμβριο το δημόσιο εισέπραξε 301 εκατομμύρια ευρώ από το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος ενώ από το παλιό (έχει δημιουργηθεί έως το τέλος του 2014) εισέπραξε 104 εκατομμύρια ευρώ (λόγω κυρίως της ρύθμισης των 100 δόσεων).Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr