Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Πανελλαδική απεργία, αποφάσισε η ΠΝΟ για το διήμερο 2-4 Νοεμβρίου ...


Δεμένοι θα παραμείνουν οι κάβοι των πλοίων το διήμερο 2 έως και 4 Νοεμβρίου μετά τη σετική απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ​να ξεκινήσει κινητοποιήσεις για τα προβλήματα που μαστίζουν τον τομέα των ναυτεργατών.
Πέραν της διήμερης κινητοποίησης, η ΠΝΟ αποφάσισε ότι θα συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Νοεμβρίου.
«Η διοίκηση κατά τη συνεδρίασή της, αφού εξέτασε τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος των ναυτεργατών και τα οποία δυστυχώς θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τις νέες ρυθμίσεις και απαιτήσεις του τρίτου μνημονίου, και διαπιστώνοντας, για μια φορά ακόμη, ότι οι επερχόμενες “απορυθμίσεις” δεν στοχεύουν στη δήθεν βελτίωση των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων του κράτους αλλά στην κυριολεξία σκοπεύουν στην “ενίσχυση της επιχειρηματικής ισχύος σε βάρος της εργασίας χάριν της ανταγωνιστικότητας” αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική κλιμάκωσης» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΝΟ.
«Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών και των οικογενειών τους, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου και η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των υπευθύνων και του κράτους, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα.
Η επερχόμενη νέα χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com