Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Δυσαρέσκεια της πολιτικής ηγεσίας για τον Α/ΓΕΣ Βασίλη Τελλίδη για δηλώσεις περί "ανέχειας" ...


Οι δηλώσεις του Α/ΓΕΣ Βασίλη Τελλίδη για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Στρατός Ξηράς έχουν προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια της πολιτικής ηγεσίας . Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος που είχε δυσαρεστηθεί με την άρνηση του Α/ΓΕΣ να αποδεσμεύσει κονδύλια για το επίδομα παραμεθορίου, δεν άκουσε με ευχάριστη διάθεση τα όσα δήλωσε ο Α/ΓΕΣ.

Δυσαρεστημένος φέρεται να είναι και ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας ο οποίος δεν μπορεί να εξηγήσει πως και γιατί “παραμονές της 28ης Οκτωβρίου” ο Α/ΓΕΣ επέλεξε να κάνει αυτές τις δηλώσεις ,δίνοντας μια εικόνα απόλυτου αδιεξόδου για τον ΣΞ .

Κανείς δεν αρνείται βέβαια ότι η κατάσταση είναι δύσκολη για τις ΕΔ συνολικά κι όχι μόνο για τον Στρατό Ξηράς.

Τα όσα είπε ο κ.Τελλίδης θα μπορούσαν να αποτελέσουν ασφαλώς αντικείμενο μεγάλου προβληματισμού και συζήτησης, αν το ΓΕΣ δεν είχε αποδεχτεί πρόσφατα -έστω και απρόθυμα όπως λένε οι πληροφορίες- την έγκριση θέσεων εξωτερικού οι οποίες κοστίζουν πολύ . “Δεν μπορεί από την μία να μην εκφράζεται έστω η διαφωνία για τέτοια ζητήματα και αμέσως μετά να γίνονται δημοσίως παράπονα για οικονομικές δυσκολίες”.

Η δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις του Α/ΓΕΣ αφορά και στα όσα είπε για τα στρατόπεδα που ζητήθηκαν για τη φιλοξενία προσφύγων. Το σχόλιο που έγινε γι΄αυτές τις αποψεις του Α/ΓΕΣ είναι μάλλον δηκτικό και λέει ότι “δεν μπορεί από τη μία να κάνουμε “αντίσταση” για τα στρατόπεδα που προορίζονται για τους πρόσφυγες και από την άλλη να παραχωρούμε διαμερίσματα ιδιοκτησίας του Στρατού άλλα με συμβολικό ποσό ευτελούς αξίας και άλλα δωρεάν, σε ανωτέρους και ανωτάτους αξιωματικούς  (που δεν τα δικαιούνται) για προσωπική χρήση , είτε κατοικίας, είτε "γραφείου ".

Βέβαια θα παρατηρήσουμε ότι γι΄ αυτά η ευθύνη δεν μπορεί να βαρύνει μόνο τον Α/ΓΕΣ ακόμη κι αν τα πράγματα είναι όπως περιγράφονται.
























http://www.onalert.gr/stories/dysareskeia-politikis-igesias-gia-ton-ages-vasili-tellidi/45696

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com