Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

"Ναυάγιο" τρόικας, Σταθάκη για τα κόκκινα δάνεια - Ψάχνουν πολιτική λύση ...


Πλήρες ναυάγιο στη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους της τρόικας και των δανειστών της Ελλάδας. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν αύριο Παρασκευή, όπως όλα δείχνουν όμως, δεν πρόκειται να υπάρξει λύση αύριο και αυτό αποδεικνύεται αφού κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας λένε πως θα αναζητηθεί "πολιτική λύση".
"Είμαστε ανυποχώρητοι" διαμηνύει το ελληνικό υπουργείο.
Με την ελληνική πρόταση υπολογίζεται ότι καλύπτεται από τους όρους προστασίας του νόμου Κατσέλη το 72,4% των οφειλετών (δηλαδή σχεδόν 8 στους 10), ενώ με των δανειστών καλύπτεται από 17,3% (σχεδόν 2 στους 10) έως 40% των οφειλετών (ή 4 στους 10).
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά των θεσμών ενδιαφέρεται για ρύθμιση η οποία να αφορά τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ενώ όπως σχολίασε η ίδια πηγή του υπουργείου Οικονομίας, η ρύθμιση αφορά όσους δεν έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα στο νόμο Κατσέλη. Ο νέος νόμος θα ενεργοποιηθεί μόλις οριστούν τα νέα όρια, ενώ σημειώθηκε ότι δεν μπορεί να γίνει συζήτηση, προς το παρόν, επί των εμπορικών τιμών των ακινήτων.
Η συζήτηση δεν αφορά την πώληση δανείων σε ξένα funds, όπως αναφέρθηκε, το θέμα αυτό θα ξεκινήσει να εξετάζεται τον επόμενο μήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση κυβέρνησης αφορά στα εξής τρία κριτήρια:
Αντικειμενική αξία 200.000 ευρώ το άτομο, 250.000 ευρώ ζευγάρι, συν 25.000 το κάθε παιδί έως τρία παιδιά. Εισόδημα 35.000 ευρώ. Σύνολο οφειλών έως 200.000 ευρώ.
Η πρόταση των θεσμών είναι η εξής : Αντικειμενική αξία από 70.000 ευρώ μέχρι 120.000 ευρώ. Σύνολο οφειλών :120.000 ευρώ. Εισόδημα :8180 ευρώ το άτομο, 13917 ευρώ το ζευγάρι και 3350 ευρώ το κάθε παιδί έως τρία παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com