Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ !!!Αυτό είναι το “μακελειό” των προαπαιτούμενων του τρίτου μνημονίου!...

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015...
Ελπίδα καμία…
Μόνο δύο ημέρες έχουν μείνει για το ελληνικό «στρατόπεδο» για να ετοιμάσει τα χαρτιά του και να εξοπλίσει την ατζέντα του για το Eurogroup της Δευτέρας. Αναφερόμαστε σε ένα από τα πιο σημαντικά Eurogroup που έχουν γίνει για τη χώρα μας, μετά βέβαια τα καλοκαιρινά, γιατί σε αυτό θα κριθεί η πορεία του νέου «αριστερού» μνημονίου και να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση μέρους της επόμενης δόσης.
Εξίσου σημαντικό, μην πούμε και σημαντικότερο είναι το θέμα των τραπεζών και η περίφημη ανακεφαλαίωση τους που εν πολλοίς θα κρίνει και κατά πόσο θα μπουν  και οι ιδιώτες και υπό ποιες προϋποθέσεις σε αυτή. Ρόλο κλειδί βεβαίως παίζουν τα stress test
Οι διαρροές από τα γραφεία των τεχνοκρατών της Ευρώπης είναι πολλές και διφορούμενες, αλλά η βασική γραμμή τους είναι πως η ελληνική πλευρά ζητάει την ανακεφαλαιοποίηση πριν από το τέλος του έτους, χωρίς όμως αυτό να είναι δεδομένο, γιατί πού απλά υπάρχουν όλα αυτά που έχουν συμφωνηθεί από το τρίτο μνημόνιο.
Οι βασικές μεταρρυθμίσεις μέχρι το τέλος του 2015
Φορολογία
1. Η κυβέρνηση πρέπει να υιοθετήσει έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό του 2015, να προετοιμάσει το σχέδιο προϋπολογισμού του 2016 και μια μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική για τα έτη 2016-19.
2.  Σταδιακή κατάργηση της προνομιακής φορολογικής μεταχείρισης του εισοδήματος για τους αγρότες – τώρα στο 13% – με τα ποσοστά να καθορίζονται στο 20% το 2016 και 26% το 2017.
3. Κατάργηση της επιδότησης του φόρου στο πετρέλαιο ντίζελ για τους αγρότες σε δύο ισόποσες δόσεις, τον Οκτώβριο του 2015 και τον Οκτώβριο του 2016
4. Επιβολή φόρου στις τηλεοπτικές διαφημίσεις, να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις τηλεοπτικές άδειες με διεθνή διαγωνισμό και τα τέλη για ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.
Τράπεζες
Στο θέμα των ελληνικών συστημικών τραπεζών πρέπει να γίνει γρήγορα η ανακεφαλαιοποίηση τους. Εκτιμάται ότι οι μεγάλες τράπεζες της χώρας θα απαιτήσουν έως και 25 δισ ευρώ. Οι διαδικασίες της ανακεφαλαίωσης πρέπει να είναι άμεσες για να προλάβουν τη νέα ρήτρα διάσωσης που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου που συμπεριλαμβάνει στη διάσωση των τραπεζών και τους καταθέτες μέσω bail in.
Συντάξεις
1.Η κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 για το συνταξιοδοτικό σύστημα και αυτές να αρχίσουν να ισχύουν από τον Ιανουάριο.
2. Η κυβέρνηση πρέπει να παγιώσει τα κύρια συνταξιοδοτικά ταμεία και τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι τον Δεκέμβριο το 2019.
Εργασιακά
Η κυβέρνηση θα ξεκινήσει μέσα στο μήνα αυτό να συζητάει με ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες για την αναθεώρηση της αγοράς εργασίας. Μέσα στα πλάνα είναι και οι ομαδικές απολύσεις και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, όπως επίσης και η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.
Άνοιγμα επαγγελμάτων – ιδιωτικοποιήσεις
Μέχρι το τέλος του έτους, η κυβέρνηση πρέπει να νομοθετεί ή να ξεκινήσει τη διαδικασία για να εγκρίνει δεκάδες, εν αναμονή, συστάσεις του ΟΟΣΑ για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και να ξεκινήσει η ιδιωτικοποίηση της ΑΔΜΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com