Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

"Κόκκινα δάνεια": Μελετούν λύση με ανταλλαγή σπιτιών για φθηνότερη δόση !!!




Βροχή πέφτουν οι προτάσεις για την αναζήτηση ισοδύναμων και την αποφυγή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.
 Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία μία νέα λύση για όσους αδυνατούν να εξυπηρετήσουν το στεγαστικό τους δάνειο φαίνεται ότι πέφτει στο τραπέζι. Όπως γράφεται στο σχετικό ρεπορτάζ η λύση που μελετάται θέλει τις τράπεζες αντί να προχωρούν σε εξώσεις και πλειστηριασμούς να προσφέρει στον δανειολήπτη ένα νέο σπίτι μικρότερης αξίας.

Στην περίπτωση που ο δανειολήπτης δεχθεί να εγκαταλείψει το σπίτι που έχει αγοράσει και να μετακομίσει σε ένα μικρότερης αξίας θα υπάρξει μερική διαγραφή του χρέους του ανάλογα με τα ποσά που έχει καταβάλει ως τώρα και την αξία του νέου σπιτιού που θα του παραχωρεί η τράπεζα και συνακόλουθη μείωση της δόσης.
Είτε έχουν βάση είτε όχι τα εν λόγο σενάρια το σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση βρίσκεται με την "πλάτη στον τοίχο" αφού αν δεν βρεθεί εντός της επόμενης εβδομάδας λύση με τα κόκκινα δάνεια δεν θα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση. Την ίδια ώρα οι υποθέσεις δανειοληπτών που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους φτάνουν τις 130.000 συνολικά και εκτιμάται ότι θα χρειαστούν μέχρι και 15 έτη ώστε να εκδοθεί δικαστική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com